Trending

Αποκαλύψεις στελέχους του Μαρινόπουλου: Είχαμε 250 εκ ευρώ ζημιές αλλά δανείζαμε θυγατρική μας

Εντυπωσιακές είναι οι αποκαλύψεις που περιλαμβάνονται σε απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Από τα πρακτικά της υπ΄αριθμ. 742/2017 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών προκύπτει η ομολογία κορυφαίου στελέχους της “Μαρινόπουλος” ότι τις ημέρες της μεγάλης κρίσης ο Όμιλος φρόντιζε να χρηματοδοτεί θυγατρική της στο εξωτερικό υπό την μορφή των ενδοομιλικών δανείων!

Εξεταζόμενος ο διευθυντής της χρηματοοικονομικής διαχείρισης της Μαρινόπουλος, Κωνσταντίνος Βολιδάκης από το Ειρηνοδικείο Αθηνών , άφησε να εννοηθεί ότι 19 εκ. Ευρώ διοχετεύτηκαν από την μητρική εταιρεία στην θυγατρική της Βουλγαρίας για την στήριξή της.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο όμιλος για τις χρονιές  2012 – 2013 και 2014 παρουσίασε υψηλές ζημιές που έφτασαν τα 200 έως 250 εκ ευρώ.  Kάτι το οποίο ήταν άγνωστο στην αγορά καθώς η Μαρινόπουλος κατά παράβαση της νομοθεσίας δεν δημοσίευσε το 2014 και το 2015 ισολογισμούς.  Οι ισολογισμοί έγιναν γνωστοί προ μηνών όταν έγινε η συμφωνία με τον Σκλαβενιτη.

Σύμφωνα με το ανώτερο στέλεχος του Μαρινόπουλου η εκροή των χρημάτων πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2012-2014. Το παράδοξο της υπόθεσης όμως είναι, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στην έδρα του δικαστηρίου, ότι την ίδια στιγμή η μητρική εταιρία εμφάνιζε ζημιές ύψους 250 εκ. ευρώ. Παρόλα αυτά την ίδια ακριβώς περίοδο επέλεγε  να στηρίζει την βουλγάρικη εταιρεία. Πηγή Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη