Trending

Εισαγωγέας της Ford πουλούσε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για καινούρια

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται εκ νέου οι ισολογισμοί εισαγωγικών εταιριών αυτοκινήτου μετά από ειδική εντολή που έχει δοθεί στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Οι ισολογισμοί παρά τις αυξήσεις των πωλήσεων εμφανίζουν ακόμη και ζημίες.

Ενας ακόμη λόγος που οι ελεγκτικές αρχές ξεσκονίζουν τους αυτοκινητάδες είναι οι υπόνοιες για κομπίνες αντίστοιχες με εκείνες που είχαν απασχολήσει τις Κυπριακές Αρχές στο πρόσφατο παρελθόν όταν μετά από έρευνα μόλις 2,5 μηνών εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον εισαγωγέα της Ford.

Η κομπίνα-όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Γιώργος Κ. Ανδρής– αφορούσε το θέμα πώλησης μεταχειρισμένων πολυτελών αυτοκινήτων για καινούρια από εισαγωγική εταιρεία στην Ελλάδα μετά από λίγες ημέρες οι Αρχές της Κύπρου ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται και Δημόσιοι 

Υπάλληλοι του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και των Τελωνείων οι οποίοι παραποιούσαν τα χαρτιά των εισαγόμενων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα το κυπριακό κράτος να χάνει πολλά εκατομμύρια ευρώ ενώ από την άλλη οι πολίτες να πληρώνουν “χρυσά” τα μεταχειρισμένα ΙΧ που αποκτούσαν.

Να υπενθυμίσουμε πως οι Κυπριακές Αρχές χρειάστηκαν μόλις 2,5 μήνες για να ολοκληρώσουν τις έρευνες και να εκδώσουν τα εντάλματα σύλληψης ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας οι Αρχές “ερευνούσαν” την υπόθεση τουλάχιστον 8 μήνες  χωρίς όμως να είχαν καταφέρει σ΄εκείνη τη φάση κάτι ουσιαστικό και βέβαια η εισαγωγική που ερευνούσαν δεν αφορούσε την Ford Motors Hellas.
Σύμφωνα με τις Κυπριακές Αρχές Υπάλληλοι του κράτους εφέροντο να εμπλέκονται στην κομπίνα επειδή εξέδιδαν πλαστά Πιστοποιητικά!

Αντίστοιχη έρευνα έχει ξεκινήσει εκ νέου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα Κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης της εποχής, διαπιστώθηκε ότι πέραν των 1.500 περιπτώσεων εγγραφής οχημάτων δεν έγιναν με τον ενδεδειγμένο τρόπο, εντοπίστηκαν ακόμα και περιπτώσεις παραποίησης στοιχείων.

Τα συγκεκριμένα οχήματα φαίνεται να εισάγονταν μεταχειρισμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο και πωλούνταν στην Κύπρο ως καινούργια σε ανυποψίαστους πελάτες. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα οχήματα αυτά είχαν προηγουμένως εγγραφεί στη Βρετανία.

Μια από τις περιπτώσεις αφορά εισαγωγή 50 διπλοκάμπινων οχημάτων  όπου στα πλαίσια της έρευνας παρουσιάστηκαν στοιχεία εγγραφής σε βρετανική εταιρεία, ενώ ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος στην Κύπρο παρουσίαζε τα οχήματα ως καινούργια και μάλιστα με μεταγενέστερη εγγραφή!

Οι ύποπτοι είχαν κατηγορηθεί για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και πλαστογραφία εγγράφων.

Πάντως για την όλη υπόθεση υπήρξαν και συλλήψεις κυβερνητικών υπαλλήλων οι οποίοι φέρονται να λάμβαναν μίζες είτε υπό μορφή χρημάτων είτε υπό μορφή αυτοκινήτων, προκειμένου να εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά μέσω των οποίων να «παίρνει σάρκα και οστά» η κομπίνα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σαν καινούργια. kourdistoportocali.com Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη