Trending

Avis Hellas: Τουρκικό σχήμα κατέθεσε δεσμευτική προσφορά

Στην τελική φάση εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση του 94% της εταιρείας ενοικίασης αυτοκίνητων Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις (Avis), καθώς κατατέθηκε η προσφορά από την κοινοπραξία του τουρκικού Ομίλου Koc με την αμερικανική Avis Budget Group.

Η κοινοπραξία κατέθεσε δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση της Avis, η οποία θα εξεταστεί και εφόσον γίνει αποδεκτή, θα οριστικοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. 

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είναι ενταγμένη στη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς «Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.» και η πώλησή της αποτελεί δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς στην DG Com στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του ομίλου. 

Αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Πειραιώς για την πώληση είναι η Citigroup Global Markets Limited στο Λονδίνο.

Η πώληση της AVIS Greece εκτιμάται ότι θα αλλάξει τους συσχετισμούς σε μια αγορά της τάξης των 500 εκατ. ευρώ. 

Με στόλο 31.000 αυτοκινήτων και δίκτυο 80 σταθμών ενοικίασης η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά τόσο Rent a Car και Leasing, ενώ εξειδικεύεται και στην πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Το σχήμα Avis-ομίλου Koc ελέγχεται, κατά απόλυτη πλειοψηφία από τον Τούρκο επιχειρηματία. 

Οι δύο πλευρές συνεργάζονται στρατηγικά, καθώς ο τουρκικός όμιλος αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του Avis Budget Group σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή. 

Σήμερα η Otokoc Otomotiv διαχειρίζεται 33 συμφωνίες αντιπροσώπευσης (dealerships) σε πέντε χώρες (Τουρκία, την ημι-αυτόνομη περιοχή του Αρμπίλ στο Βόρειο Ιράκ, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν και την Ουγγαρία) και λειτουργεί 84 υποκαταστήματα της Avis και 47 της Budget στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πανίσχυρος οικονομικά τουρκικός πολυεθνικός κολοσσός Koc Group με περισσότερες από 100 θυγατρικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε 14 διαφορετικούς κλάδους, ανέλαβε πριν μερικά έτη από κοινού με την εταιρεία Folli Follie Group του Δημήτρη Κουτσολιούτσου τη 40ετή εκμίσθωση και διαχείριση του λιμένα Λέσβου, κάνοντας πράξη την πρώτη ελληνοτουρκική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, συμφωνία η συνολική αξία της οποίας ανήλθε σε 10 εκατ. ευρώ. 

Η τουρκική Setur Servis Turistik.που συμμετέχει στην κοινοπραξία, αποτελεί μέλος του τουρκικού ομίλου Koc Group, που κατέχει ηγετική θέση στη διαχείριση μαρίνων στα παράλια της Τουρκίας. bankingnews.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη