Trending

Bloomberg: 1,5 εκατομμύριο Κινέζοι θα επισκεφθούν την Ελλάδα

Η κινεζική κυβέρνηση προβλέπει πως 1,5 εκατ. πολίτες της θα αρχίσουν να επισκέπτονται για τις διακοπές τους την Ελλάδα μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Fosun International, ο κινεζικός όμιλος που συμμετέχει στο εγχείρημα που έχει στόχο να μετατρέψει το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού σε ένα από τα μεγαλύτερα real-estate projects της Ευρώπης, στρέφει τώρα την προσοχή της στον ελληνικό τουρισμό.

Η Fosun θέλει να χρησιμοποιήσει το μερίδιό της στον tour operator Thomas Cook, προκειμένου να αρχίσει να προσφέρει πακέτα διακοπών συγκεκριμένα για την κινεζική αγορά, ανέφερε ο ανώτατος αντιπρόεδρος Jim Jiannong Qian, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες.

Ο τουρισμός αντιστοίχησε στο ένα τέταρτο του ΑΕΠ της Ελλάδας το 2016, σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Τουρισμού. Οι επισκέπτες ανήλθαν πέρυσι σε 28,1 εκατ., δηλαδή αυξήθηκαν κατά 7,6% σε σχέση με το 2015. Οι τουρίστες παρήγαγαν 13,2 δισ. ευρώ σε ταξιδιωτικά έσοδα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Από αυτούς τους ταξιδιώτες, οι 150.000 προήλθαν από την Κίνα, υποστηρίζει το Πεκίνο.

Η Fosun βρίσκεται εν μέσω διαπραγματεύσεων για να αγοράσει υφιστάμενα ξενοδοχεία και θέρετρα ή για να κατασκευάσει νέα στην Ελλάδα, μέσω της εταιρίας της, Club Med. Μια άνοδος στους Κινέζους επισκέπτες στη χώρα, κάποια στιγμή θα οδηγήσει σε άμεσες πτήσεις από το Πεκίνο και τη Σανγκάη στην Αθήνα, πρόσθεσε ο Qian. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη