ΝΕΑ

28 Μαΐου 2017

Δημιουργείται "μαύρη λίστα" για τους κακοπληρωτές κινητής τηλεφωνίας

Με την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα δημιουργούν τον δικό τους "Τειρεσία" για τους κακοπληρωτές.

Πρόκειται για το Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφόρησης, το οποίο σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν θα μπορεί να αποκλείσει τον πολίτη από τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αλλά θα μπορεί ενεργεί κατάλληλα για να μειωθεί ο πιστωτικός κίνδυνος και να προστατεύει τον καταναλωτή. Ετσι, οι εταιρείες θα μπορούν πλέον να ζητούν εγγύηση από τους κακοπληρωτές ή να του προτείνουν ένα πιο οικονομικό πακέτο, το οποίο θα είναι σε θέση να αποπληρώνει.

Με το σκεπτικό ότι αυτή η λίστα θα οδηγήσει στην αποφυγή ζημίας για τις εταιρείες και θα ομαλοποιήσει τις συναλλαγές, η Αρχή έκρινε ότι ο σκοπός της είναι, θεμιτός και νόμιμος, όπως έχει ήδη κριθεί και  με προ διετίας γνωμοδότηση της.

Τα προσωπικά δεδομένα των συνδρομητών που θα τηρούνται στη «μαύρη» λίστα είναι  ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ, ΑΔΤ ή αριθμός διαβατηρίου και θα κατατάσσονται σε μία κατηγορία οικονομικής συμπεριφοράς, α ή β ανάλογα με το ύψος της ληξιπρόθεσμης οφειλής. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Δημιουργείται "μαύρη λίστα" για τους κακοπληρωτές κινητής τηλεφωνίας
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Δημιουργείται "μαύρη λίστα" για τους κακοπληρωτές κινητής τηλεφωνίας Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top