Trending

ΔΝΤ: Με αυτόν πρωθυπουργό θα μπαίναμε αμέσως στο Ελληνικό πρόγραμμα

Αξιωματούχος του ΔΝΤ, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και στη διαφωνία του Ταμείου με τους Ευρωπαίους δανειστές, αποκάλυψε ποιόν θα ήθελαν για Πρωθυπουργό στην Ελλάδα για να κάνουν διαπραγματεύσεις.

«Αν είχαμε έναν Έλληνα Μακρόν, θα μπαίναμε αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε ο αξιωματούχος, όπως ανέφερε πηγή του CNBC από τους κόλπους του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων, η μεγαλύτερη εγγύηση πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της τελικά θα φτάσουν σε συμφωνία για το χρέος είναι η επερχόμενη λήξη της προθεσμίας για την τακτοποίηση των υποχρεώσεών της,

Οι Ευρωπαίοι πιστωτές και τεχνικές ομάδες του Ταμείου δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες οικονομικές προβλέψεις, ενώ παράλληλα ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα, περιλαμβανομένων και των εκλογών στη Γερμανία, επίσης έχουν καθυστερήσει τη διαδικασία.

Αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι αποπληρωμές των δανείων της Ελλάδας προς πιστωτές της θα διασφαλίσουν το κλείσιμο συμφωνίας σε περίπου τρεις εβδομάδες.

«Κάποιος πρέπει να κάνει κάποια υποχώρηση. Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία σε τρεις εβδομάδες, λόγω της πίεσης χρόνου», τόνισε η πηγή μιλώντας στο διεθνές δίκτυο.

Ευρωπαίος αξιωματούχος που επίσης έχει γνώση των συζητήσεων υποστήριξε σήμερα το πρωί στο δίκτυο: «Είναι στόχος μας να φτάσουμε σε συμφωνία στις 15 Ιουνίου», αναφερόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και αξιωματούχων του ΔΝΤ. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη