Trending

Η Εθνική Τράπεζα μπήκε στο εταιρικό κεφάλαιο των Mist.io και Covve

Τη συμμετοχή της στο εταιρικό κεφάλαιο της εταιρείας mist.io και της εταιρείας Covve στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. 

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Mist.io (http://mist.io) είναι μία πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες πληροφορικής μεσαίων και μεγαλύτερων επιχειρήσεων να διαχειριστούν ολόκληρη την υποδομή των συστημάτων τους μέσα από μία μόνο οθόνη.

Η Mist.io υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριακών και τεχνολογικών υποδομών, το οποίο περιλαμβάνει δημόσια και ιδιωτικά clouds, containers, hypervisors και bare metal servers. 

Οι πελάτες της Mist.io απολαμβάνουν ταχύτερο χρόνο διάθεσης των υπηρεσιών τους στην αγορά (ΤΤΜ) με νέες εκδόσεις λογισμικού, βελτίωση της ασφάλειας, και μείωση του κόστους διαχείρισης. 
Η Mist.io επικεντρώνεται σε μια παγκόσμια αγορά που αναπτύσσεται δυναμικά με ταχύτατους ρυθμούς, αυτής των υβριδικών πληροφορικών συστημάτων (hybrid IT management). 

Η Mist.io στοχεύει σε μία αγορά $6 δισ. αναπτύσσοντας ποσοστά παρόμοια με αυτά των υπηρεσιών δημόσιου και ιδιωτικού cloud με σύνθετο ετήσιο ποσοστό αύξησης (CAGR) περίπου στο 25% μέχρι το 2019.

Σήμερα η εταιρία απασχολεί 13 υπαλλήλους στην Ελλάδα και 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Οι πελάτες της περιλαμβάνουν εταιρείες τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κυρίως από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ευρώπη.

Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο εταιρικό κεφάλαιο της εταιρείας Covve στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds 

Η Covve είναι μία καινοτόμα ψηφιακή εφαρμογή που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που είναι οργανωμένο το επαγγελματικό αρχείο επαφών του χρήστη, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και εταιρείες να αξιοποιήσουν το δίκτυο των επαφών τους. Συνδυάζει λειτουργίες διαχείρισης επαγγελματικών επαφών, αξιοποίησης προσωπικών επαφών και διεύρυνσης του επαγγελματικού κύκλου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το προϊόν που έχει αναπτύξει έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες που εκτιμούν και αξιοποιούν ενεργά το δίκτυο των επαφών τους. Χρησιμοποιείται από χιλιάδες επαγγελματίες, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείεςκαι τηνΑγγλία,καθώς επίσης και σε επιχειρηματικά κέντρα της Σιγκαπούρης και του Ντουμπάι. 

Περιλαμβάνει μια γρήγορα αναπτυσσόμενη βάση εκατομμυρίων επαφών, με το 40% αυτών να είναι επιπέδου executive ή director, σε 1 εκατομμύριο εταιρείες που εδρεύουν σε 120 χώρες. 

Έχει συμπεριληφθεί στα 50 πιο δημοφιλή επαγγελματικά appsστο App Store του Ηνωμένου Βασιλείου,καθώς και σε πολυάριθμα άρθρα τεχνολογίας στις ΗΠΑ.Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr/nbgseeds), περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης. 

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, του Facebook και της Microsoft. 

Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israeli Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο και την Endeavor Greece. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη