Trending

Η παγίδα της ψευδοεπιστήμης

Γράφει η Em El

Γνωρίζετε τον πλανήτη Νιμπίρου ή τη θεωρία της Κοίλης Γης, τον Ευφυή Σχεδιασμό; Δε μπορεί να μη γνωρίζετε τα ζώδια. Τί μας ελκύει στην ψεύτικη επιστήμη;

Στο εσωτερικό της Γης κατοικούν άλλα πλάσματα; Ένας ανώτερος νους δημιούργησε τη Γη πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια; Ο πλανήτης Νιμπίρου θα συγκρουστεί με τη Γη στο μέλλον; H αστρολογία και τα ζώδια μπορούν να προβλέψουν το μέλλον; H' πρόκειται για απάτη; Η απάντηση στις πρώτες ερωτήσεις είναι''Όχι'' και στην τελευταία ''Ναι''. Οι θεωρίες αυτές γνωρίζουν μεγάλη έξαρση και εξαιτίας της εξάπλωσης του Διαδικτύου είναι ευρύτατα διαδεδομένες. Χρησιμοποιούν όρους από τις πργματικές επιστήμες αλλά βασίζονται στο σκοταδισμό.

Θα αναλύσουμε τη θεωρία της Κοίλης Γης. Ο Κάτω Κόσμος υπάρχει στη μυθολογία πολλών λαών όπως στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε ο Άδης,ο Πλούτωνας και όταν πέθαινε κάποιος τον περνούσε ο Χάροντας από τον ποταμό Αχέροντα. Στη σύγχρονη εποχή κυκλοφορούν σχετικά βιβλία. Σύμφωνα μετη θεωρία της Κοίλης Γης στο εσωτερικό της κατοικούν πλάματα ενός άλλου κόσμου. Μπορεί κανείς εύκολα να αντιμετωπίσει αυτή τη θεωρία με επιχειρήματα. Γνωρίζουμε ότι η θερμοκρασία στο υπέδαφος της Γης αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς. Σε μεγάλο βάθος ξεπερνάει τους 100 βαθμούς Κελσιου όπου παρατηρούνται και ανάλογα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τη θεωρία της Ευφυούς Σχεδιασμού (Intelligent Design κάποιο υπέρτατο ον-πιθανώς ο Θεός δημιούργησε τη φύση. Οι υποστηρικτές της υπολόγισαν τη δημιουργία αυτή στις 22 Οκτωβρίου του 4004 πΧ. Οι επιστήμονες συμφωνούν, με βαση τη Γεωλογία και την Αστρονομία,ότι η Γη έχει ηλικία 4,5 δισεκατομμυρίων ετών. Κάποιοι προσπάθησαν τελευταία να εισάγουντη θεωρία αυτή στα σχολεία στις ΗΠΑ. Την αντιμετώπισαν οι επιστήμονες και το αμερικανικό κράτος ως ψεύτικη επιστήμη.

Σύμφωνα με την επιστήμη-απάτη του Ρώσου Εμμανουήλ Βελικόφσκι το 1500 π. Χ. ο πλανήτης Αφροδίτη πέρασε κοντά  από τη Γη  δημιουργώντας κοσμοιστορικές αλλαγές. Η θεωρία υτή υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η τροχιά της Αφροίτης είναι περίεργη, και ότι η περιστροφή της Γης επηρεάζεται από ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτά έχουν καταρριφθεί από την Αστρονομία.

Επανεμφανίστηκε η θεωρία αυτή λέγοντας ότι ο ''άγνωστος ''πλανήτης Νιμπίρου θα συγκρουσεί με τη Γη στο μέλλον. Αλλά  η θεωρία τώρα έχει ξεχαστεί.

Έχει στοιχεία από τη μυθολογία των Βαβυλωνίων και των Σουμερίων και μοιάζει με την Αστρολογία. Οι αστρολόγοι υποστηρίζουν ότι η ψεύτικη επιστήμητους έχει τη βάση της στους λαούς που ζούσαν στο σημερινό Ιράκ. Έχουν αυτό τον ιστορικό ισχυρισμό και χρησιμοποιούν όρους δανεισμένους από την Αστρονομια. Δηλώνουν ότι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον. Τους διέψευσε το πείραμα του καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου του Μπέρκλει Σον Κάρλσον στις ΗΠΑ.Το πείραμα αυτό έμοιαζε με αυτά που γίνονται όταν δοκιμάζονται τα νέα φάρμακα. Η περιγραφή του πειράματος υπάρχει στο ''Βήμα'' της 14 Ιανουαρίου του 2003. Οι αστρολόγοι υποβλήθηκαν σε ερωτηματολόγιο και με τα ποσοστά επιτυχίας βγήκε το συμπέρασμα ότι ένα φάρμακο με τα ίδια ποσοστά ίασης  σε ασθενείς  δε εγκεκρινόταν ποτέ .

Παρόλη την ανάπτυξη των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας τα τελευταία 100 χρόνια πολλοί πιστεύουν τις επιστήμες-απάτες. Κάποιοι αρνούνται ότι οι άνθρωποι εξαπατούννται από αυτές.

Το άρθρο έγραψε ο Χάρης Βόρβογλης που είναι πρώην καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη