Trending

Συζητήσεις Πούτιν-Ερντογάν για την αγορά S-400 από την Τουρκία

O εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως ο Πούτιν και ο Ερντογάν είχαν συνομιλίες για το ζήτημα της πώλησης στην Τουρκία συστοιχιών πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

«Το θέμα συζητήθηκε, όπως και άλλα ζητήματα, που αφορούν την στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «η συζήτηση στο τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας έγινε σε θετικό κλίμα».

Σύμφωνα, με πληροφορίες ορισμένων πηγών που έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο θέμα και επικαλείται το πρακτορείο Tass, στο ζήτημα της πώλησης των S-400 στην Τουρκία υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα.

Η Τουρκία επιδιώκει να διασφαλίσει τους πιο ευνοϊκούς όρους, που σχετίζονται τόσο με την τιμή αγοράς, όσο και με την παράδοση τμήματος της τεχνολογίας και την απο κοινού κατασκευή μερικών τμημάτων των S-400. Η Ρωσία προς το παρόν αυτό που επιδιώκει είναι να πωλήσει τα συστήματα αυτά, χωρίς να επιβαρύνει το συμβόλαιο πώλησης με πρόσθετους όρους. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη