Trending

Τι συμβαίνει με την Creta Farms;

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της με τις τράπεζες για τον δανεισμό της. Όπως αναφέρει το Euro2day, ξανά στις τράπεζες για αναδιάρθρωση δανείων βρίσκεται η Creta Farms καθώς 12 μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση της περιόδου χάριτος, που προέβλεπε η συμφωνία του 2014, η εισηγμένη ζήτησε μετάθεση πληρωμής δόσεων κεφαλαίου και waiver, λόγω μη τήρησης χρηματοοικονομικών δεικτών.

Όπως αναφέρει η ίδια στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2016, βρίσκεται σε συζητήσεις και διαπραγμάτευση με τις τράπεζες, που χορήγησαν κοινό ομολογιακό δάνειο, «με σκοπό την αναδιοργάνωση των δανειακών υποχρεώσεων».

Η εταιρεία υπέβαλε αίτημα παροχής συναίνεσης, το οποίο έγινε αποδεκτό από τις τράπεζες, αναφορικά με τη μετάθεση δόσεων κεφαλαίου καθώς επίσης και για τη μη τήρηση των χρηματοοικονομικών δεικτών και λοιπών υποχρεώσεων.

Το κοινό ομολογιακό δάνειο έχει ανεξόφλητο υπόλοιπο 49,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το βραχυπρόθεσμο μέρος (σ.σ. πληρωτέο εντός 12μήνου) ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ. Συνολικά μέσα στον χρόνο ο όμιλος πρέπει να καταβάλει για δόσεις δανείων 13,74 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε συμφωνήσει με τις τράπεζες την αναδιάρθρωση του δανεισμού τους στα τέλη του 2014. Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της περιόδου χάριτος, η εισηγμένη χρειάζεται εκ νέου αναδιάρθρωση δανείου. Σύμφωνα με την ίδια, γι' αυτό ευθύνεται η προβληματική πορεία του ομίλου Μαρινόπουλος, ο οποίος είχε αναδειχθεί στον μεγαλύτερο πελάτη της εταιρείας στη χρήση 2015, αντιπροσωπεύοντας το 16,3% των ενοποιημένων πωλήσεών της. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη