Trending

Β.Σόϊμπλε: Καμμία απόφαση για το ελληνικό χρέος πριν το 2018

Κατηγορηματικός ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup, καθώς πως τόνισε, δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση για το ελληνικό χρέος πριν τη λήξη του προγράμματος, στα μέσα του 2018.

“Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι ένα από τα δύσκολα ζητήματα”, τόνισε χαρακτηριστικ.

Στην Ελλάδα εν όψει του σημερινού Eurogroup αναφέρθηκαν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε και ο Γάλλος ομόλογός του, Μπουνό Λεμέρ, μετά την πρώτη τους συνάντηση στο Βερολίνο.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα είναι “αξιοσημείωτες”, τόνισε ο Σόιμπλε. Στόχος, υπογράμμισε, είναι να καταστεί η χώρα ανταγωνιστική, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αναφέροντας το ΔΝΤ είναι συντηρητικό στις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα, σε σχέση με την ευρωζώνη. «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση», σημείωσε.

Τόνισε πάντως ότι “είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα”, προσθέτοντας ότι “δεν θα διαπραγματευθούμε στις Βρυξέλλες νέα μέτρα που θα απαιτούσαν ένα νέο πρόγραμμα”. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη