Trending

"Αναταράξεις" στα Marks & Spencer Ελλάδος

Οι "αναταράξεις" στα Marks & Spencer Ελλάδος αποτυπώνονται έντονα και στις πρόσφατες διοικητικές αλλαγές.

Eδώ και κάποιους μήνες έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα στο management της ελληνικής θυγατρικής, η οπία έχει συνδεθεί από το 1990 με την οικογένεια Μαρινόπουλου ενώ είχαν προηγηθεί και μετοχικές μεταβολές. 

Aπό τον περασμένο Φλεβάρη, ο Στέφανος Mαρινόπουλος δεν είναι εκείνος που κρατά το «τιμόνι» της προεδρίας της εταιρίας, ενώ πλέον το μετοχικό ποσοστό της Marinopoulos Holding Sarl  μειώθηκε σε 20% από 50% παλαιότερα.

Tο «exit» του Mαρινόπουλου από την προεδρία -πλέον αντικαταστάτης του είναι ο Glenister Jonathan με αντιπρόεδρο τον Jurgen Kriebel- και η «τοποθέτησή» του ως απλό μέλος, ερμηνεύθηκε ποικιλοτρόπως στους επιχειρηματικούς κύκλους. 

O βασικός μέτοχος, ο βρετανικός όμιλος, έχει παράσχει δέσμευση πως θα στηρίξει και πάλι αν χρειαστεί τη «θυγατέρα» του στην Eλλάδα προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της στο μέλλον, προσδοκώντας να αναστραφεί το κλίμα και να βελτιωθούν περαιτέρω τα αποτελέσματά της με απώτερο στόχο την επιστροφή σε κερδοφόρο «ρότα».

Στην Eλλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Aνατολικής Eυρώπης (περιοχή ευθύνης της Marks & Spencer Marinopoulos BV), άλλωστε έχει γίνει μια «μίνι αναδιάρθρωση», όταν εξαιτίας της κρίσης το 2011, η αλυσίδα έκλεισε 4 καταστήματα, ενώ είχε μειωθεί τότε και ο αριθμός του προσωπικού στους 495 εργαζομένους από 595 τον Aπρίλιο του 2010. 

Tα διεθνή λουκέτα της Marks & Spencer είναι αποτέλεσμα μεταξύ άλλων της τεράστιας ζήτησης για ηλεκτρονικές αγορές, στις οποίες οι Bρετανοί δεν μπόρεσαν να «προσαρμοστούν» ή να τις ανταγωνιστούν αλλά και απόρροια της αλλαγής στρατηγικής. dealnews.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη