Trending

Εκτεταμένη απάτη με το e-banking της Alpha Bank

Ένα νέο πιο πονηρό e-mail έχει αποσταλεί σε χιλιάδες λογαριασμούς e-mails τις τελευταίες ώρες, όπως αναφέρει το Money Online.

Στόχος του να αποσπάσει από τους πελάτες της Alpha Bank τα στοιχεία εισόδου στο e-banking.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα e-mails, το συγκεκριμένο δεν προτρέπει τον παραλήπτη να διαβάσει ένα μήνυμα από την τράπεζα, αλλά με πολύ καλά ελληνικά του παρέχει συμβουλές για την προστασία των καταθέσεων.

Μάλιστα, το e-mail του αποστολέα είναι πανομοιότυπο με τις διευθύνσεις που χρησιμοποιεί η Alpha Bank, ενώ φαίνεται να έχει σταλεί από λογαριασμός της (@alpha.gr).

Εάν κάποιος πατήσει πάνω στα δύο links που εμπεριέχονται στο e-mail, τότε μεταφέρεται σε μία ιστοσελίδα που είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη έκδοση του e-banking της Alpha Bank.

Στην περίπτωση που οι παραλήπτης του e-mail εισάγει τα στοιχεία εισόδου στο e-banking, τότε αυτά γίνονται γνωστά στον αποστολέα του e-mail.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σβήσετε το e-mail και να μην πληκτρολογήσετε στοιχεία εισόδου στις παραπομπές που περιέχει.

Αν πιστεύετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος, επικοινωνήστε με την Alpha Bank στο τηλ. 210-3260000. moneyonline.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη