Trending

Πρόγραμμα για "εγκλωβισμένους" εργαζόμενους

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ένα νέο ακραίο φαινόμενο εξελίσσεται, με χιλιάδες εργαζόμενους επιχειρήσεων που είχαν σταματήσει τη δραστηριότητά τους, χωρίς να κάνουν καταγγελίες συμβάσεων, με αποτέλεσμα αυτοί να μην έχουν δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας, χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και απλήρωτοι για δεκάδες μήνες.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ αναφέρθηκε σε ένα νέο πρόγραμμα, με πόρους του ΕΣΠΑ, για την υποστήριξη «εγκλωβισμένων» εργαζομένων που εργάζονται σε συνθήκες επισφάλειας.

Το υπουργείο έχει σχεδιάσει και θα μπει σε εφαρμογή σε λίγο καιρό το πρόγραμμα, με πόρους του ΕΣΠΑ, για την υποστήριξη «εγκλωβισμένων» εργαζομένων που εργάζονται σε συνθήκες επισφάλειας έτσι ώστε και να στηριχθούν οικονομικά και να ενισχυθούν τα προσόντα τους, για να διατηρήσουν με καλύτερο τρόπο τις θέσεις εργασίας τους, επισημαίνει.

Ο κ. Νεφελούδης απαριθμεί, επίσης και τις ενέργειες του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, «η οποία αποτελεί τη μάστιγα στο χώρο της αγοράς εργασίας». 

Ωστόσο, όπως σημειώνει, οι επανειλημμένοι έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχουν περιορίσει σχετικά το φαινόμενο. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη