Trending

Γιώργος Τράγκας: Πόσο έτοιμη είναι η ΝΔ να κυβερνήσει;

Πόσο έτοιμη είναι η ΝΔ να κυβερνήσει; Πόσο θέλει να ανατραπεί σήμερα ή αύριο ο Αλέξης Τσίπρας; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει κάθε τρεις και λίγο πρόωρες εκλογές. Εδώ και τώρα!

Είναι ειλικρινής η επιθυμία του που προβάλλει ως διακαής πόθος; Σίγουρα θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Να διαβεί θριαμβευτικά το κατώφλι του Μαξίμου. Ως νουνεχής όμως καταλαβαίνει ότι η ημερομηνία των εκλογών περνάει μέσα από τη βούληση του Βερολίνου και είναι απόφαση της Καγκελαρίας. Η Κυρία θα αποφασίσει αν θα έχουμε πρόωρες κάλπες ή θα πάμε μέχρι το τέλος, στην ώρα τους. Οι Γερμανοί θα δουν τι τους βολεύει και ανάλογα θα δώσουν οδηγίες και θα δημιουργήσουν τις εξελίξεις.

Αύριο το πρωί ( αφού ρωτήσουν και τους Αμερικανούς και ελάχιστα τους Γάλλους) πατάνε ένα κουμπί και η συγκυβέρνηση διαλύεται. Ο Τσίπρας με τον άλφα ή βήτα τρόπο υποχρεώνεται να πάει σε εκλογές και εκτιμάται ότι θα είναι δεύτερο κόμμα. Αν όμως εξακολουθεί να βολεύει η παρουσία του στο Μαξίμου, αν εξυπηρετεί το γεγονός ότι η Αριστερά απορροφά όλη την πολιτική φθορά και όλη τη λαϊκή οργή, τότε θα φροντίσουν να παραμείνει στο Μαξίμου για ένα ακόμα διάστημα και να φύγει την ώρα που επιθυμούν οι πάτρωνές μας.

Επομένως, ο Κυριάκος ασκεί κριτική, επιτίθεται, φωνάζει μέσα και έξω από το κοινοβούλιο ότι «ο Τσίπρας είναι αναξιόπιστος», αλλά διατηρεί την αντιπολιτευτική οξύτητα σε λογικά επίπεδα. Χωρίς να επιταχύνει τη φθορά του Αλέξη και την διαλυτική – αποσυνθετική τάση που έχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο αρχηγός της ΝΔ γνωρίζει καλά ποια είναι η κατάσταση της χώρας, τι ακριβώς μπορεί ο ίδιος να κάνει και πόσο δρακόντεια και βουλιμική είναι η εποπτεία των Γερμανών – δανειστών. Γι΄αυτό δεν υπόσχεται πολλά – σχεδόν τίποτα. Και όταν μιλάει για μείωση φόρων, πάντα προσθέτει ότι θα προσπαθήσει να πείσει και να πάρει έγκριση από την τρόικα, δηλαδή από τη γερμανική ηγεσία. Ποτέ δεν εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Βερολίνου και ποτέ δεν είπε στον κόσμο ότι θα φέρει τα πάνω κάτω, ότι θα σκίσει τα μνημόνια ή θα συγκρουστεί και δεν θα εφαρμόσει τις οδηγίες των τροικανών. Απλά λέει ότι: «εγώ θα τα κάνω καλύτερα από τους σημερινούς γιατί θα κόψω τις δαπάνες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, (γιος του Κωνσταντίνου), γνωρίζει καλά το νόμο του «εκκρεμούς» στην πολιτική. Όπως όλοι, έτσι και ο Τσίπρας είναι μόδα. Είναι στα τελευταία μέτρα της πασαρέλας και θέλει να τα κάνει αργά, πολύ αργά, με βήμα γάτας….

Ξέρει ότι το μνημόνιο «καταπίνει» κυβερνήσεις και ο αντίπαλός του έγινε ο μακροβιότερος μέχρι σήμερα πρωθυπουργός επί οικονομικής κατοχής, γιατί από σφόδρα αντιμνημονιακός έκανε κωλοτούμπα και βόλεψε πάρα πολύ τους Γερμανούς, υλοποιώντας όλες τις διαταγές τους και κρατώντας τον κόσμο στους καναπέδες…

Όταν ανέλαβε την αρχηγία της ΝΔ, (αν θυμάμαι καλά), είχε δηλώσει ότι είναι υπέρ της άποψης, να ολοκληρώνεται η πρωθυπουργική τετραετία. Δηλαδή, να μην ανατρέπονται και να μην πέφτουν εύκολα οι κυβερνήσεις. Έχει συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική φθορά είναι ραγδαία αυτή την ταραγμένη περίοδο και τίποτα δεν αποκλείει να επιδεινωθεί η κατάσταση τα επόμενα χρόνια. Αν η ελληνική κοινωνία ανέχθηκε τον Αριστερό – κομμουνιστή – λαϊκιστή Τσίπρα, δεν είναι βέβαιο ότι θα φερθεί με τον ίδιο τρόπο στον Δεξιό Κυριάκο Μητσοτάκη που φόρα παρτίδα είπε κυνικά στη Θεσσαλονίκη ότι: « η ισότητα είναι αντίθετη από την ανθρώπινη φύση». Ίσως έχει δίκιο, ίσως εννοεί κάτι άλλο, αλλά ακούγεται πολύ νεοφιλελεύθερο, ενώπιον πεινασμένου και κουρασμένου λαού.

Σίγουρα ο Κυριάκος είναι μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Πολλές μονάδες. Από 7 έως 15. Γιατί δεν κινητοποιεί το μηχανισμό της ΝΔ σε όλη τη χώρα; Γιατί δεν κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους και τις πλατείες; Γιατί περιορίζεται σε «ήρεμες» και μη θορυβώδεις περιοδείες σε πόλεις και χωριά, όπου πραγματοποιεί ένα είδος … πολιτικών διαλέξεων; Ο Ανδρέας Παπανδρέου θα είχε ανατρέψει τον Τσίπρα με τρεις τεράστιες συγκεντρώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις. Θα καίγονταν οι δρόμοι από τα συλλαλητήρια. Ο πατέρας του Κυριάκου θα είχε εξαπολύσει πλήθος επιθέσεων για κάθε ενέργεια του Τσίπρα και του Καμμένου. Θα το είχε κάνει … κολασμένο 2017!

Σήμερα παρατηρούμε ότι αιχμή του δόρατος στη ΝΔ είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανεβάζει τόνους σε παράθυρα, πάνελ και εφημερίδες, χωρίς να ακολουθείται από τα υπόλοιπα στελέχη.

Έτσι, αναπόφευκτα γεννάται το ερώτημα: «θέλει εκλογές εδώ και τώρα ο Κυριάκος;». Ή μήπως σκέφτεται ότι ακόμη δεν υπάρχει αυτοδυναμία και δεν έχει ανασκουμπωθεί και ο πιθανότερος συγκυβερνήτης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ με τους 10 υποψήφιους προέδρους. Νομίζω ότι, είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, γιατί φοβάται ότι μπορεί να γίνει η ΝΔ δεξιά παρένθεση… crashonline.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη