Trending

Γιατί η Vivartia εξαγόρασε το επί μήνες κλειστό Forky

Στα χέρια του ομίλου Vivartia περνάει η Forky των Πέτρου Πιτσιλή και Μιχάλη Γόντα. Ωστόσο, για σημαντικό χρονικό διάστημα, η πλατφόρμα παραγγελιών της Forky παρέμεινε ανενεργή - από το Σεπτέμβριο και ύστερα - προκαλώντας την απορία των πελατών της, έως ότου να έρθει η οριστική συμφωνία με τη Vivartia και η ανακοίνωσή της από τους δύο ιδρυτές.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία των Πέτρου Πιτσιλή και Πέτρου Γκόντα εμφάνιζε ζημίες στην τελευταία δημοσιευμένη χρήση του 2015. Στη συνέχεια, το 100% του μετοχικού της κεφαλαίου μεταφέρθηκε - στα μέσα του 2016 - στη FORKY FOOD SERVICES HOLDINGS LIMITED, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως μας ενημέρωσε το FNB Daily, στη συγκεκριμένη εταιρεία, συμμετείχαν - εκτός από τους  Γκόντα και Πιτσιλή - τόσο ο Γιώργος Τζιράλης, γνωστός από το Openfund και angel investor σε startup επιχειρήσεις, όσο και ο Nikolay Tretyakov, partner του επενδυτικού σχήματος, Blue Wire Capital, με έδρα το Λονδίνο, ενώ το Μάιο του 2016 πραγματοποιήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με το μετοχικό κεφάλαιο να ανέρχεται σε 1,095 εκατ. ευρώ.

Η startup εξαγοράστηκε κατά 100%, ενώ κατά το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να προσδιοριστεί η ακριβής μορφή λειτουργίας της επιχείρησης, όπως ανέφερε η πλευρά της Vivartia στο FnB Daily.

Σύμφωνα με την εταιρεία, που ήδη διαχειρίζεται εμπορικά σήματα της εστίασης, όπως είναι οι αλυσίδες Flocafe, Goody's, Everest, La Pasteria, στόχος ήταν η είσοδος σε μία νέα επιχειρηματική κατηγορία, αυτή του έτοιμου φαγητού, στην οποία μέχρι στιγμής δεν είχε παρουσία.

Aυτή τη στιγμή, και με δεδομένη την απορρόφηση της Forky από τη Vivartia, το Forky παραμένει εκτός λειτουργίας και αναμένεται να επαναλειτουργήσει πιθανότατα στις αρχές του νέου έτους, καθώς το σύνολο των υπηρεσιών online delivery στο έτοιμο φαγητό βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης.

Στόχος είναι, πέρα από τα ήδη υπάρχοντα σημεία διανομής της Forky, να πραγματοποιηθεί ευρεία ανάπτυξη του δικτύου της με επέκταση και πανελλαδικά, δημουργώντας ένα δυναμικό κόμβο στο έτοιμο φαγητό. fnbdaily.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη