Trending

Νικητές 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

Μάθε για το δέντρο που ανθίζουν οι ιδέες!

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση του 3ουΠανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree».
Ο Διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή της τελικής φάσης του η οποία περιελάμβανε την Ημεριδα Επιχειρηματικης Επιτάχυνσης, καθώς και τις τελικές παρουσιάσεις των επτά επικρατέστερων ομάδων μπροστά σε επιτροπή αξιολόγησης.
Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε η τελετή βράβευσης των νικητριών ομάδων. Η όλη διαδικασία έλαβε χώρα στον συνεργατικό χώρο Found.ation την Παρασκευή 18 Μαϊου από τις 10πμ έως τις 9μμ.
Οι ομάδες που διακρίθηκαν στον φετινό Διαγωνισμό και έλαβαν τα χρηματικά έπαθλα και τις παροχές του διαγωνισμού είναι οι εξής:
1o Βραβείο:  "ΑΓΩ"
2o Βραβείο:  "HolidayHops"
3o Βραβείο:  "Chloe: Πότισμα, όπου κι αν είσαι"  
4o Βραβείο: "Epoptia Cloud Manufacturing Execution System"
5ο Βραβείο: Schol.io:Πλατφόρμα δημιουργίας & προβολής καινοτόμων μορφών υποτροφιών"
-----------------------------------
1o Βραβείο καλύτερου ideo παρουσίασης: "Pick a Spot"
2o Βραβείο καλύτερου ideo παρουσίασης: "Chloe: Πότισμα, όπου κι αν είσαι"
-----------------------------------
Στην Ημερίδα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης ως μέντορες, αλλά και στην επιτροπή αξιολόγησης των τελικών παρουσιάσεων των ομάδων είχαμε την τιμή να συμμετέχουν πολύπειροι ανθρώποι του χώρου της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Αναλυτικά έλαβαν μέρος οι:
κ.Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Ιδρυτής TEDxAthens, Συνιδρυτής Nest Media, Found.ation
 κ.Γρηγόρης Γιοβανόφ, Καθηγητής καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, AIT
κ.Γιάννης Γεραγωτέλλης, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, KiNNO Consultants LTD
κ.Κωνσταντίνος Βαΐτσας, Σύμβουλος καινοτομίας & αξιοποίησης τεχνολογίας
κ.Παναγιώτης Καρακίτσιος, Νικητής του 1ουideatree με την ομάδα Geomiso

Η ανταπόκριση και ο αριθμός των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών για τρίτη χρονιά καταδεικνύοντας την ανάγκη για την συνέχιση της ουσιαστικής ενίσχυσης και του συντονισμού των δράσεων που υποστηρίζουν τη νεανική και καινοτομική επιχειρηματικότητα στη χώρας μας.
Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης του διαγωνισμού για τρίτη φορά επιχείρησε να υποστηρίξει τους νέους στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν, να αναδείξει τις δυνατότητές τους, να επιβραβεύσει τη δημιουργικότητα και να παρέχει καθοδήγηση για επαγγελματική πρόοδο.
Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε όλους τους νέους 16-35 ετών, καθώς και σε εγχώριες νεοφυείς εταιρίες και κατατέθηκαν επιχειρηματικές προτάσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
  • Ενέργεια & Περιβάλλον
  • Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ)
  • Τουρισμός & Πολιτισμός
  • Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση
Τα έπαθλα του διαγωνισμού “ideatree” ΄ήταν:
•     "Χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 20.000€(1o Βραβείο:7.000€, 2o Βραβείο:5.000€, 3o Βραβείο:4.000€, 4o Βραβείο:3.000€, 5o Βραβείο:1.000€)
•     Φιλοξενία και mentoring σε έναν από τους κορυφαίους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα μας, το Found.ationγια την πρώτη ομάδα.
•     Τρεις (3) υποτροφίες από την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας μέχρι 3.300 ευρώ έκαστη στις 3 καλύτερες startups/ιδέες του διαγωνισμού ideatree για τη συμμετοχή 3 νέων επιχειρηματιών στο πρόγραμμα Εrasmus for Young Entrepreneurs.

Επιπλέον, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ εξασφάλισε για τις ομάδες με τα δύο καλύτερα videos παρουσίασης των επιχειρηματικών προτάσεων ως έπαθλα από ένα σύγχρονο τεχνολογικό δώρο. 
Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη