Trending

Αποκάλυψη στον Άρη, τον κόκκινο πλανήτη

Η τελευταία φωτογραφία της NASA από τον Άρη προκαλεί και θέτει πολλά ερωτηματικά για τον εάν υπάρχει ζωή στον κόκκινο πλανήτη. Τη φωτογραφία αυτή έστειλε το διαστημικό όχημα Curiosity το οποίο προσεδαφίστηκε στον Άρη τον Αύγουστο του 2012.

Όπως γράφει το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα video στο Youtube που δείχνει ένα απίθανο εύρημα από τον κόκκινο πλανήτη. 
Δείχνει το κεφάλι ενός αγάλματος στην άμμο. Μπορεί να δει κανείς καθαρά το πηγούνι, το στόμα, τη μύτη, τα μάτια, τα αυτιά. Μοιάζει με πολεμιστή που φοράει κράνος. Είναι απίθανο πάντως να είναι ένα πραγματικό γλυπτό που έχει αποτυπωθεί σε μια πέτρα που έχει διάσταση μερικά εκατοστά μόνο. Υπάρχει ζωή στον Άρη ή μήπως υπήρξε κάποτε; Μοιάζει με τις πιθανότητες του Stoiximan κωδικός μπόνους.

Οι αστρονόμοι πάντως δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να ανακαλύψουν σαφείς ενδείξεις για αυτό.

Μάλλον η μορφή αυτή θα είναι ένα τυχαίο αποτέλεσμα της φυσικής διάβρωσης.

Όμως δεν είναι το μοναδικό περίεργο αντικείμενο στον κόκκινο πλανήτη που έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφία. Και το διαστημόπλοιο Wiking είχε στείλει πριν από δεκαετίες εικόνες από το άγαλμα μιας γυναίκας.

Η φωτογραφία που έστειλε το διαστημικό όχημα Curiosity, και έδωσε στη δημοσιότητα το διαστημικό κέντρο NASA, προκαλεί παγκόσμιο διχασμό και αφορά μόνο τους λάτρεις των θεωριών και των συνομοσιών ότι υπάρχει ζωή στον Άρη. Και ότι η φωτογραφία αποτελεί ακόμη μία απόδειξη αυτού.

Οι επιστήμονες όμως απορρίπτουν τον ισχυρισμό αυτό.


Παρόλα αυτά που συμβαίνουν η NASA δεν πτοείται και συνεχίζει να εκπλήσσει με τις έρευνές της. Κατασκευάζει ένα υπερηχητικό επιβατικό αεροσκάφος του μέλλοντος. Σε συνεργασία με την εταιρεία Lockheed Martin έγινε η σύναψη σύμβασης ύψους 247,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή αυτή του αεροσκάφους που θα είναι ο διάδοχος του Concorde.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος αυτό δεν θα κάνει εκκωφαντικό θόρυβο για τους επιβάτες, μόνο 75 DB όταν ξεπερνά το φράγμα του ήχου. Άλλωστε αυτή ήταν η αιτία που σταμάτησε το πρόγραμμα του Concorde μετά τη συντριβή στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι το 2001.

Στις ΗΠΑ η πτήση για υπερηχητικά αεροσκάφη απαγορεύτηκε και επιτράπηκε μόνο για διαδρομές πάνω από τους ωκεανούς. Το όνειρο του υπερηχητικού αεροσκάφους που θα έφτανε από τη Νέο Υόρκη στο Λος Άντζελες σε τρεις ώρες δεν έγινε ποτέ. Αυτό που έμεινε ήταν η αγορά για τους πλούσιους οι οποίοι θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την υπερατλαντική διασκέδαση πληρώνοντας εισιτήριο 10.000 δολάρια.

Το όνειρο της NASA είναι στο μέλλον οι υπερηχητικές διαδρομές να είναι και προσιτές για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, δήλωσε ο Peter Cohen ο οποίος διαχειρίζεται την ανάπτυξη των νέων υπερηχητικών τεχνολογιών της NASA. 
Νεότερη Παλαιότερη