Trending

Ποινή φυλάκισης σε πασίγνωστο εφοπλιστή για ξυλοδαρμό

Μεγάλες “φουρτούνες” για τον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα που κρίθηκε ένοχος για τον ξυλοδαρμό της εν διαστάσει συζύγου του Σοφίας Γιαννικοπούλου. 

Την ώρα που ο ισχυρός άνδρας της Danaos Corporatation ετοιμάζεται να κρατήσει στην αγκαλιά του το πέμπτο του  του παιδί (καρπό του έρωτα του με τη νεαρή μέλλουσα σύζυγο του Δήμητρα Μέρμηγκα), η Δικαιοσύνη έκρινε ως αληθείς τις καταγγελίες της εν διαστάσει συζύγου του για μία άγρια σε βάρος της επίθεση, μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης τους.

Ο “πέλεκυς” του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας έπεσε βαρύς για τον εφοπλιστή: καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με αναστολή.

Ο Γιάννης Κούστας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να αντικρούσει το δριμύ κατηγορώ της Σοφίας Γιαννικοπούλου.


Το Δεκέμβρη του 2012, λίγους μήνες μετά την απόφαση τους να χωρίσουν, η πρώην ηθοποιός υποστηρίζει ότι ο εφοπλιστής την εξύβρισε και την ξυλοκόπησε μέσα στο σπίτι τους. Κατέθεσε στο δικαστήριο ότι εκείνη την ώρα, συζητούσαν για τα οικονομικά θέματα που προέκυπταν με το διαζύγιο τους όταν εκείνος, όπως λέει, αντέδρασε με βίαιο τρόπο:

Η αδελφή της Σοφίας Γιαννικοπούλου που αμέσως μετά το καταγγελθέν περιστατικό, βρέθηκε στο σπίτι, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Κούστας τηλεφώνησε στην κόρη του, ζητώντας της να μην μιλήσει σε κανέναν για ό,τι είδε.

Τον Γιάννη Κούστα υπερασπίστηκε η αδελφή του. “Ο αδελφός μου δεν έχει πειράξει ούτε μύγα”, κατέθεσε στο δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας “θέατρο” τα όσα καταγγέλλει η πρώην νύφη της.

“Η συγκεκριμένη κυρία είναι και ηθοποιός. Μπορεί να δίνει μια ερμηνεία. Στα χρόνια που ήταν μαζί, δεν παραπονέθηκε ποτέ. Υπάρχουν οικονομικές διενέξεις γι’ αυτό τα λέει όλα αυτά”.

Καμία αμφιβολία για την ενοχή του Γιάννη Κούστα δεν είχε η εισαγγελέα της έδρας. Στην αγόρευσή της ανέφερε πως από τις ιατρικές γνωματεύσεις δημοσίου νοσοκομείου προκύπτει ότι η Σοφία Γιαννικοπούλου έπεσε θύμα της βίαιης συμπεριφοράς του εν διαστάσει συζύγου της.

“Ο κατηγορούμενος λογομάχησε μπροστά στο ανήλικο τέκνο τους, δεν συγκράτησε τον εαυτό του και προκάλεσε σωματικές βλάβες στη σύζυγο του”, ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας και η πρόταση της για την καταδίκη του εφοπλιστή υιοθετήθηκε από τους δικαστές. mononews.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη