Trending

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκατοντάδες παιδιά στο Εργοστάσιο Παυλίδης από τη Mondelez και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Η Mondelez, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στήριξε και υλοποίησε για 24η συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης», ένα από τα πλέον πολυετή και πολυεπίπεδα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» υλοποιείται αδιάλειπτα, με συνέχεια και συνέπεια, από το 1994 στο εργοστάσιο σοκολάτας Παυλίδη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-18, 564 μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού και 25 εκπαιδευτικοί από 25 σχολεία της Αττικής,  επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Παυλίδης.  Μέσω του προγράμματος οι μαθητές εξοικειώνονται με τη βιομηχανική παραγωγή, τη λειτουργία και το εργασιακό περιβάλλον ενός εργοστασίου. Παράλληλα, συμμετέχουν σε έρευνα για τα συστατικά της σοκολάτας και τη διατροφική της αξία, για την ιστορία του εργοστασίου Παυλίδη και για την παραγωγή της σοκολάτας από το κακαόδεντρο μέχρι το εργοστάσιο. 


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται στη φιλοσοφία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ότι η μάθηση είναι πιο αποτελεσματική μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική εμπειρία. Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» ταυτίζεται απόλυτα με τους διαχρονικούς στόχους της Mondelez για ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού για θέματα ισορροπημένης διατροφής και για τη σημασία της άσκησης.

Από το 1994 μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί, με τη στήριξη της Mondelez, 655 εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τη δωρεάν συμμετοχή περισσοτέρων από 15.150 παιδιών και 663 εκπαιδευτικών.

Η κα. Κατερίνα Βλάχου, Γενική Διευθύντρια Mondelez Ελλάδας και Κύπρου δήλωσε: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» αποτελεί πτυχή ενός από τους πλέον βασικούς στόχους της Mondelez που αφορά στην ενίσχυση του θετικού μας αποτυπώματος στην κοινωνία. «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει αγκαλιαστεί από την οικογένεια και την εκπαιδευτική κοινότητα γιατί προάγει τη σωστή διατροφή, τον ισορροπημένο τρόπο ζωής και τη βιωσιμότητα. Η σημασία του προγράμματος αποκτά και μεγαλύτερη διάσταση γιατί πραγματοποιείται στο Εργοστάσιο Παυλίδη, έναν εμβληματικό χώρο με ιστορία άνω των 150 ετών, που αποτελεί κύτταρο ανάπτυξης, καινοτομίας, απασχόλησης, πολιτισμού και εκπαίδευσης.» 

Το Εργοστάσιο Παυλίδη εδώ και 170 χρόνια αποτελεί εγγύηση για προϊόντα σοκολάτας εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης όπως τις σοκολάτες Υγείας Παυλίδη, τη Lacta και τη Merenda, τα οποία απολαμβάνουν καθημερινά εκατομμύρια Έλληνες. Το πιο σημαντικό όλων όμως είναι ότι ακόμα και τόσες γενιές αργότερα το Εργοστάσιο Παυλίδη εξακολουθεί να λειτουργεί βασιζόμενο στις ίδιες διαχρονικές αξίες, συνδυάζοντας την μακρόχρονη παράδοση με την υψηλή τεχνογνωσία και έχοντας ως στόχο την απόλυτη ικανοποίηση των καταναλωτών. 
Νεότερη Παλαιότερη