Trending

Έληξε η προθεσμία για τα ανασφάλιστα οχήματα - Έρχονται πρόστιμα

Στα τέλη Μαρτίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε τις διασταυρώσεις με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών και των ασφαλιστικών εταιριών, η οποία ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου. 

Κατόπιν τούτου, δόθηκε μία τελευταία διορία μίας εβδομάδας στους ανασφάλιστους, η οποία έληξε σήμερα, οπότε από αύριο λογικά θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των προστίμων. Θυμίζουμε ότι αυτά είναι 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κ.εκ., 250 ευρώ για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού, 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κ.εκ. και 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.εκ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 385.000, ενώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2018 ασφαλίστηκαν περίπου 100.000 οχήματα.
Θυμίζουμε ότι για περιπτώσεις κλοπής, απόσυρσης, πώλησης κ.λπ. η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών έχουν συντάξει έναν Οδηγό για τους Κατόχους Ανασφάλιστων Οχημάτων με 13 Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τους πολίτες, προκειμένου να γνωρίζουν πλήρως τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν και για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στα ανασφάλιστα οχήματα. bankingnews.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη