Trending

Η μεγάλη Ιταλική κρίση επηρρεαζει αρνητικά την Ελλάδα

Βυθίστηκε το ελληνικό χρηματιστήριο και κατακρημνίστηκαν τα ελληνικά ομόλογα με τις αποδόσεις να έχουν εκτιναχθεί στο 4,88% με 5,50% στα 10 και 25 χρόνια.... λόγω των δραματικών συνθηκών στην Ιταλία όπου κυριαρχούν οι ακραίες διακυμάνσεις, ωστόσο ορισμένοι ψύχραιμοι αγόρασαν στα χαμηλά ετών. 

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία είναι καταιγιστικές επιδρώντας ξεκάθαρα και στις αγορές. 

Το χρηματιστήριο της Ιταλίας καταγράφει απώλειες -1,90% ενώ στα ομόλογα στην κυριολεξία επικρατεί πανικός με μαζικές πωλήσεις που έχουν οδηγήσει το Ιταλικό 10ετές 3,14% με υψηλό ημέρας στο 3,38% ενώ πριν λίγες ημέρες ήταν 1,98%. 

Λόγω της δραματικών εξελίξεων στην Ιταλία βυθίστηκε και το ελληνικό χρηματιστήριο καθώς τα μη τραπεζικά blue chips έκλεισαν με τις μεγαλύτερες απώλειες με τον ΟΤΕ -5% και ακολούθησαν και οι τράπεζες -4% με εξαίρεση την Alpha Bank που έκλεισε αμετάβλητη.

Στα ελληνικά ομόλογα σημειώνεται κραχ το 10ετές εκτινάχθηκε στο 4,81% (έφθασε έως το 5%) ενώ πρόσφατα ήταν στο 3,96% και τα ομόλογα λήξης 25 ετών βρίσκονται στο 5,40% έφθασε έως το 5,50%. bankingnews.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη