Trending

Κατάρρευση της Folli Follie - Αναστολή διαπραγμάτευσης

Οι δραματικές εξελίξεις στη Folli Follie, οδήγησαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από αίτημα της εταιρείας, στην απόφαση να ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής, ώστε να αποφευχθεί η χρηματιστηριακή κατάρρευση, καθώς δεν μπορούσαν να αποτραπούν οι επιθετικές πωλήσεις στον τίτλο. 

'Ηδη χθες 24/5 έκλεισε στα 4,8 ευρώ με πτώση 25% και εάν δεν είχαμε σήμερα αναστολή διαπραγμάτευσης η κατάρρευση θα συνεχιζόταν, προβλέπει το Banking News.

Μάλιστα υπήρχαν εκτιμήσεις ότι η μετοχή θα κατέρρεε στα 3 ευρώ ή 200 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση. 

Να σημειωθεί ότι πριν την κρίση με την έκθεση της GCM είχε χρηματιστηριακή αξία στα 1,34 δισεκ. και η αξία έχει καταρρεύσει στα 321 εκατ δηλαδή απώλειες -76%.


Η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει προσπαθήσει με πολύ προσεκτικό τρόπο να λύσει τον γρίφο της εταιρίας Folli Follie. 

Αρχικά αποφάσισε να μην βγάλει την εταιρία από το χρηματιστήριο και εν συνεχεία ανέθεσε σε ορκωτό ελεγκτή να επανελέγξει τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2017 της Folli Follie.

Τα στοιχεία από τον έλεγχο αυτό, τα πρώτα στοιχεία θα δοθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέχρι τις 11-12 Ιουνίου ωστόσο η τελική αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί τέλη Ιουλίου 2018.

Ένα σημαντικό στοιχείο που χρήζει μεγάλης προσοχής είναι εάν η εταιρία διαθέτει τα ταμειακά διαθέσιμα που λέει ότι έχει. 

 H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις διαδικασίες που ορίζει η ελληνική νομοθεσία και από ότι φαίνεται θα κάνει χρήση των νέων διατάξεων που αφορούν τους ελέγχους εταιριών. bankingnews.gr


Νεότερη Παλαιότερη