Trending

"Πόλεμος" Quintessential με Folli Follie Group

Ο "πόλεμος" μεταξύ Quintessential και Folli Follie Group είναι σε πλήρη εξέλιξη με την δεύτερη να καταγράφει "αιματηρές" απώλειες στο χρηματιστήριο.

Σε νέα ανακοίνωση απάντηση στα όσα αναφέρει η Folli-Follie στην ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο προχώρησε σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος η Quintessential.

Η εταιρία αφού επανέρχεται στο θέμα των κλειστών καταστημάτων που εμφανίζονται ως ανοικτά δίνοντας μάλιστα όλη τη λίστα καταστημάτων που είναι ανοικτά και κλειστά εξαπολύει νέες βολές για πλασματικά στοιχεία. Ειδικότερα σε ότι αφορά στους ορκωτούς επισημαίνει ότι η Ecovis δεν είναι 18η ελεγκτική στον κόσμο και επισημαίνει ότι μόνο 4 εταιρίες σε ολόκληρη την Ευρώπη με τζίρο άνω του 1 δις Ευρώ ελέγχονται από μια τέτοιου μεγέθους εταιρία. 

Η Quintessential επισημαίνει ότι η ελληνική εισηγμένη δεν καμία απάντηση για την εταιρία ορκωτών που ελέγχει τη θυγατρική FF Group Sourcing Limited που έχει την πλειοψηφία του ενοποιημένου τζίρου του ομίλου και συγκεκριμένα την but Chung and Partners που έχει δύο ελεγκτές όλους κι όλους.

Το fund παραθέτει τις παρατηρήσεις του απαντώντας στους ισχυρισμούς της εταιρείας, 

Στο σημείο με τα ταμειακά διαθέσιμα σημειώνει πως ο τόκος για 328 εκατ. ευρώ είναι μόλις 229 χιλ. ευρώ που σημαίνει πως το επιτόκιο είναι μόλις 0,07%. 

Το fund αναφέρει πως στην τελευταία τηλεδιάσκεψη την περασμένη εβδομάδα απάντησε σε ερώτημα αναλυτή για το που βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα. 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του η απάντηση ήταν διφορούμενη καθώς έλεγε «στην Ευρώπη και την Ασία».

Μια γρήγορη ματιά στην FF Group Sourcing Limited θα δείξει ότι 217 εκατ. ευρώ σε μετρητά (66%) διατηρούνται στην Ασία, καθώς εμφανίζονται στο υπόλοιπο του ομίλου FF Sourcing Limited, θυγατρική της FF στην Ασία.

Αναφορικά με τις ταμειακές ροές σημειώνει πως η δήλωση της FF επιβεβαιώνει ουσιαστικά τα καταφανή ζητήματα ταμειακών ροών που έχει επισημάνει και ανάμεσα στις παρατηρήσει τονίζει πως «για λόγους σαφήνειας, αναφέρουμε ότι λίγοι αναγνώστες παρατήρησαν ότι η FF έχει μεγάλο μέγεθος επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου στο Du Fry. Συμφωνούμε ότι αυτή η επένδυση μπορεί να ρευστοποιηθεί από την FF  και να φέρει  προσωρινή βελτίωση της θέσης ρευστότητας».

Επίσης το Fund δημοσιεύει πίνακα με τα καταστήματα στην Κίνα και κάνει παρατηρήσεις για το αν τα βρήκε ανοικτά ή κλειστά.

Το αμερικάνικο fund δίνει αναλυτικά στοιχεία για την ελληνική εταιρία και τα καταστήματά της και αναμένει από τη FF να δώσει τα δικά της στοιχεία στη δημοσιότητα. bankingnews.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη