Trending

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμπορική συναλλαγή στον κόσμο με blockchain

Η HSBC πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική συναλλαγή στον κόσμο με blockchain.

Σχεδόν όλες οι σημαντικότερες τράπεζες παγκοσμίως ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για την τεχνολογία blockchain διότι προφανώς θεωρείται ένα πολύτιμο εργαλείο.

Πλέον η HSBC ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πρώτη εμπορική συναλλαγή παγκοσμίως χρησιμοποιώντας μια ενιαία πλατφόρμα βασισμένο στο blockchain.

Η γνωστή τράπεζα που έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι ολοκλήρωσε μια συναλλαγή που αφορούσε την πώληση σόγιας από την γεωργική εταιρεία Cargill. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες συναλλαγές που χρησιμοποίησαν το blockchain κατά το παρελθόν, αυτή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε μια ενιαία κοινή ψηφιακή εφαρμογή που διεξήχθη αποκλειστικά μέσω αυτής της τεχνολογίας και όχι εν μέρει όπως κάποια άλλα συστήματα.

Η HSBC αποκάλυψε επίσης ότι η συναλλαγή ολοκληρώθηκε σε μια πλατφόρμα που ονομάζεται Corda, η οποία αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία R3 που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Το Corda υποστηρίζεται πάνω από 100 ιδρύματα παγκοσμίως, και όλος ο κόσμος στον χρηματοπιστωτικό τομέα ελπίζει πως αυτή η πολύτιμη τεχνολογία διεισδύσει ολοκληρωτικά σε αυτήν την ιδιαίτερη αγορά και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο τραπεζικός κλάδος πιστεύει ότι η τεχνολογία blockchain μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου απάτης σε συναλλαγές τύπου LoC, όπως και σε ορσισμένες άλλες.

Οι εισαγωγείς και οι εξαγωγείς (ανεξάρτητου χώρας) σε καθημερινή βάση διεξάγουν συναλλαγές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αλλά η διαδικασία διαρκεί από πέντε έως 10 ημέρες και δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο μία κουραστική διαδικασία που χαρακτηρίζεται ως χρονοβόρα. Η τεχνολογία Blockchain θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα αυτών των συναλλαγών, εξαλείφοντας παράλληλα μεγάλο μέρος της γραφειοκρατίας που εμπλέκεται σε ένα λογαριασμό.

Ο παγκόσμιος επικεφαλής στην καινοτομία και την ανάπτυξη στη HSBC, ο Vivek Ramachandran, εξήγησε στο Reuters πώς η πλατφόρμα θα μπορούσε να βοηθήσει τη βιομηχανία να κινηθεί πέρα ​​από τα LoC, λέγοντας:

«Ο λόγος για τον οποίο οι πιστωτικές επιστολές έχουν παραμείνει στατικές χωρίς καμία πρόοδο, οφείλεται σε δύο πραγματικές προκλήσεις- η πρώτη είναι η απουσία ψηφιακής υποδομής και η δεύτερη πρόκληση οφείλεται στην έλλειψη συντονισμού πολλών μερών που εμπλέκονται σε μία συναλλαγή. Αυτή η πλατφόρμα μας βοηθά να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια και νομίζω ότι η τεχνολογία θα μας δώσει ώθηση να προχωρήσουμε ακόμη πιο μεθοδικά προς το μέλλον».

Ενώ τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain έχουν ανακοινωθεί από τις τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εδώ και αρκετό καιρό, η πρόσφατη συναλλαγή της HSBC σηματοδοτεί μία μέρα ορόσημο για το πώς δύναται να πραγματοποιηθεί σε αληθινές συνθήκες, και όχι καταστάσεις δοκιμών ή θεωρίας. texnologia.net Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη