Trending

Πυροβόλησαν και σκότωσαν 37χρονο Έλληνα startuper στον Καναδά

Πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ελληνικής καταγωγής, Μάθιου – Ματθαίο- Στάικο, (Matthew Staikos), 37 ετών στο Yorkville του Τορόντο, Καναδά, γιο του Νίκου Στάικου, κατασκευαστή, σύμφωνα με την Toronto Sun.

Ο Ματθαίος Στάικος ήταν πρόεδρος στην εταιρεία επενδύσεων Staikos Investments, CEO στην Vleepo και μέλος του διοικητικού συμβουλίου και σύμβουλος της Triggerfox.

Τον άτυχο ομογενή, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ, βρήκαν οι ομάδες πρώτων βοηθειών που ανταποκρίθηκαν στις αναφορές για περιστατικό πυροβολισμών στις Bay St. και Yorkville Ave. περί τις 11:30 το βράδυ της Δευτέρας, όπως μας πληροφορεί ο Εθνικός Κήρυξ.

Η Αστυνομία του Toronto έλαβε αναφορές για τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς. Ο Μάθιου Στάικος φέρεται να είχε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως δολοφονία.

Στην περιοχή όπου έγινε το περιστατικό, διατηρεί κατάστημα ένας άλλος ομογενής, ο κ. Χάρι Παπαδόπουλος (Harry Papadopoulos), το «Herman Sellers Gough Furs».

«Οταν κάλεσε η ασφάλεια, νόμιζω ότι πρόκειται για διάρρηξη. Επειτα διαπίστωσα τι είχε συνέβη. Αυτό δε συμβαίνει συνήθως», δήλωσε στην Toronto Sun. «Υποθέτω είναι σημάδι των καιρών, αλλά είναι αρκετά σοκαριστικό», είπε στο Global News.

Ο Μάθιου Στάικος ανέφερε η εφημερίδα είναι το 36ο θύμα δολοφονίας στην πόλη για το 2018.

To μήνυμα του Ελληνα πρέσβη

Ο Ελληνας πρέσβης στον Καναδά, κ. Δημήτριος Αζεμόπουλος ανήρτησε μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, θέλοντας να εκφράσει την οδύνη του για το. θάνατο του Μάθιου Στάικου.

«Ο 37χρονος Ματθαίος Στάικος, περήφανος Έλληνας και επιτυχημένος Καναδός πολίτης, μας έκανε όλους περήφανους για την χωρίς όρια αγάπη του στη Μητέρα Πατρίδα και τα μεγάλα επιτεύγματά του στον Καναδά… Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την είδηση στα καναδικά ΜΜΕ και δεν θέλω να αποδεχτώ ότι αυτός ο υπέροχος Άνθρωπος και Φίλος δεν θα είναι πια ανάμεσά μας…Μερικές φορές είναι αδύνατο να εκφράσουμε την οδύνη της ψυχής μας. Μια από αυτές τις φορές είναι λοιπόν και αυτή για μένα σήμερα το βράδυ γράφοντας αυτές τις γραμμές για τον φίλο μου τον Ματθαίο». Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη