Trending

Τράπεζα Πειραιώς: πούλησε στη Bain Capital χαρτοφυλάκιο NPE ύψους 1,95 δισ. ευρώ

Σε συμφωνία για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) στην Bain Capital Credit κατέληξε η Τράπεζα Πειραιώς. 

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση πρόκειται για την πρώτη πώληση NPE με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε εμπορικά ακίνητα που πραγματοποιείται στη χώρα, μια συναλλαγή την οποία η τράπεζα «προετοίμασε και υλοποίησε μεθοδικά... και συμβάλλει στη δημιουργία αγοράς εξασφαλισμένων NPE στην Ελλάδα».

Η συμφωνία αφορά χαρτοφυλάκιο NPE με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε ακίνητα, πιστωτικής απαίτησης ύψους 1,95 δισ. ευρώ ή μεικτής λογιστικής αξίας 1,45 δισ. ευρώ και θα πρέπει να λάβει την έγκριση τόσο από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η επίδραση της συναλλαγής στα εποπτικά κεφάλαια του ομίλου της 31ης Μαρτίου 2018, αναμένεται να είναι θετική κατά 20 μονάδες βάσης, ενώ παράλληλα θα μειώσει περισσότερο από 100 μονάδες βάσης τον δείκτη NPE της Τράπεζας Πειραιώς. 

Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα διατηρεί έλεγχο επί της εξυπηρέτησης του χαρτοφυλακίου ούτε θα διακρατήσει τους κινδύνους και τα οφέλη που συνδέονται με αυτό. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη