Trending

Alpha Bank: Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου - τι περιλαμβάνει

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Alpha Bank, ένα πρόγραμμα εθελούσιας «ανοιχτού τύπου», αφού απευθύνεται σε όλους, ανεξαιρέτως, τους εργαζομένους της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mononews, το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της τράπεζας θα «τρέξει» από τις 11 μέχρι τις 22 Ιουνίου και θα αφορά πάνω από 1.500 άτομα. Η μέγιστη αποζημίωση θα είναι στα 170.000-180.000 ευρώ, ενώ θα δίνεται και η εναλλακτική του «sabbatical», για 1-3 χρόνια, κατά τη διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν τη συγκεκριμένη εναλλακτική θα λαμβάνουν το 60% των αποδοχών τους, χωρίς να πηγαίνουν στη δουλειά, και θα αποχωρούν στη συνέχεια.

Εκτιμάται ότι άμεσα το μίνιμουμ που θα αποχωρήσει θα είναι τουλάχιστον 700 άτομα, «εγκλωβισμένοι» προερχόμενοι από τις τράπεζες Ιονική, Εμπορική και Πίστεως. 

Τα εν λόγω άτομα «εγκλωβίστηκαν» με τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τους δίνει πλέον τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν με 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, ακόμη κι αν δεν είχαν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους όταν ψηφίστηκε ο παραπάνω νόμος.

Το πρόγραμμα δεν θα αφορά τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό της τράπεζας. Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη