Trending

Απεβίωσε ο επιφανής ομογενής Πολ Βορεάκος

Απεβίωσε ο επιφανής ομογενής Παύλος Χόουαρντ Βορεάκος (Paul Howard Voreacos) από συγκοπή στα 89 του χρόνια.

Ο Βορεάκος, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής επιχειρήσεων στο «Westinghouse Electric Corp.» άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Ιουνίου στο «Blakehurst Senior Living Community» στο Τόουσον.

Ο Βορεάκος μεγάλωσε στο Χάμοντ της Ιντιάνα, γιος του Πολ Βορεάκου, ελαιοχρωματιστή και εργολάβου οικοδομών, και της Βίβιαν Βορεάκου, εκπαιδευτικού. Ο πατέρας του ταξίδεψε τον κόσμο ως ναυτικός πριν μεταναστεύσει στο Σικάγο από μια πόλη της Μικράς Ασίας. Η μητέρα του ήταν αυτή που τον ώθησε στη μάθηση, δήλωσε ο γιος του, Ντέιβιντ Βορεάκος.


Ο Βορεάκος σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Κολλέγιο του Χάρβαρντ, όπου αποκόμισε τόσο πτυχίο προπτυχιακού όσο και μεταπτυχιακού. Εκεί συνάντησε τη μελλοντική του σύζυγο, Σάλλυ Κέιχιλ, σε ένα χορό των κοιτώνων του. Ο Πολ και η Σάλλυ Βορεάκου παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 1951 στο Νιου Χάβεν του Κονέκτικατ.

Σύντομα επέστρεψαν στην πόλη καταγωγής του Βορεάκου, όπου και ξεκίνησε την καριέρα του ως διευθυντής της «Inland Steel Co». Μετά από τρία χρόνια, μετακόμισαν στη Βαλτιμόρη, στην οποία ο Βορεάκος ξεκίνησε την 36ετή καριέρα του ως διευθυντής στη «Westinghouse». Ενόσω εργαζόταν εκεί, πήρε πτυχίο Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.


Ο Βορεάκος και η σύζυγός του σπούδασαν για χρόνια στο Αναγεννησιακό Ινστιτούτο και, δεδομένου του πάθους του για τη δουλειά του και τις επιχειρηματικές και ηγετικές ικανότητές του, για αρκετό καιρό ηγήθηκε του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού.

Ηταν μέλος του «Brown Memorial Woodbrook» για περισσότερα από 50 χρόνια, ενώ κατείχε και σημαντική θέση στην τοπική εκκλησία. Πηγή: Εθνικός Κήρυξ Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη