Trending

Απεβίωσε ξαφνικά ο ακαδημαϊκός Γιάννης Χατζηγώγας

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Γιάννης Χατζηγώγας από ανακοπή καρδιάς.
Σπουδαίος ακαδημαϊκός και λαμπρή προσωπικότητα των Γραμμάτων, της Αρχιτεκτονικής και του Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. 

Ο Γιάννης Χατζηγώγας γεννημένος το 1948, ήταν Αρχιτέκτονας καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Α.Π.Θ. και στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. 

Δίδασκε επίσης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο μεταπτυχιακό σεμινάριο “Κινηματογεγραμμένες Πόλεις”. 

Μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία στο T.U. BERLIN (1972), στο Βερολίνο και D.E.A. στον τομέα “Φιλοσοφία της Αισθητικής” στη Σορβόννη(1982). 

Είχε δημοσιεύσει μελέτες σχετικά με θεωρίες απεικόνισης του χώρου, τη σχέση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και τον κινηματογράφο και έχει λάβει μέρος σε αντίστοιχα ελληνικά και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. 

Είχε λάβει μέρος, ως επικεφαλής ομάδων εργασίας, σε αρχιτεκτονικά προγράμματα για τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Βενετίας, της Ερμούπολης Σύρου, της Χάλκης Δωδεκανήσου, τ’ Απεράθου της Νάξου, της Μυτιλήνης. 

Tο αρχιτεκτονικό του έργο είχε βραβευτεί σε διεθνείς και πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς σε θέματα αναπλάσεων και ανασχεδιασμού ιστορικών κτιρίων και ιστορικών συνόλων. parallaximag.gr Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη