Trending

ESM: Εγκρίθηκε η υποδόση του 1 δις ευρώ προς την Ελλάδα

Την έγκριση του έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του ESM, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του ενός δισ. ευρώ στην Ελλάδα, μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/6 και στον απόηχο της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα τελευταία προαπαιτούμενα από την ελληνική Βουλή.

Στην επίσημη ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ESM αναφέρεται ότι «το διοικητικό συμβούλιο του ESM σήμερα ενέκρινε την εκταμίευση του ποσού του ενός δισ. ευρώ για την Ελλάδα προκειμένου να καλυφθούν οφειλές της χώρας. 

Πρόκειται για το κεφάλαιο που είχε απομείνει από την τέταρτη δόση του προγράμματος στήριξης υπό τον ESM, η οποία είχε εγκριθεί στις 27 Μαρτίου 2018. 


Θα κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό προκειμένου να αποπληρωθούν οφειλές. 

Η εκταμίευση των κεφαλαίων έγινε κατόπιν θετικών εκθέσεων από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αναφορικά με την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και την αποτελεσματικότητα του συστήματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως αυτά αναφέρονται στο Τεχνικό Μνημόνιο Κατανόησης της 22ας Μαρτίου 2018. Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη