Trending

ESM: Σήμερα κρίνεται η υποδόση του 1 δις ευρώ για την Ελλάδα

Για τις 5 το απόγευμα ώρα Βρυξελλών έχει προγραμματιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) η επανεξέταση της εκταμίευσης της υπο-δόσης του 1 δισ. ευρώ που αφορά στο ζήτημα της αποπληρωμής των ληξιπροθέσμων χρεών του Δημοσίου.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα λάβει την υπό – δόση του 1 δισ. ευρώ θα πρέπει να δεσμεύσει ακόμη 1 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να αποπληρώσει το ταχύτερο δυνατόν ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου ύψους 2 δισ. ευρώ!


Στο μεταξύ, η Γερμανία, μια εβδομάδα πριν το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, εξακολουθεί να προτιμά μια μικρή ελάφρυνση του χρέους και να αντιπροτείνει ένα μεγάλο «μαξιλάρι ασφαλείας» για την μεταμνημονιακή περίοδο. ΔΝΤ και Ευρωπαϊκοί θεσμοί υποστηρίζουν την ανάγκη επέκτασης των δανείων του EFSF έως και 15 έτη, ωστόσο το Βερολίνο αντιπροτείνει στην Ελλάδα να πάρει τα αδιάθετα 25 δισ. ευρώ του προγράμματος του ESM και μια πενταετή επιμήκυνση των δανείων του EFSF. banks.com.gr Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη