Trending

Η Eurobank πουλά πακέτο "κόκκινων" καταναλωτικών δανείων

Κοντά στην πώληση του δεύτερου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, βρίσκεται η Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στις 9 Ιουλίου πρόκειται να υποβληθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές για το "πακέτο" καταναλωτικών NPLs με την επωνυμία Zenith, για το οποίο η Eurobank έχει ως σύμβουλο την BlackRock. 

Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει περίπου 180.000 δάνεια που χορηγήθηκαν την περίοδο 2011 – 2015 και έχουν μέσο ύψος οφειλής τα 6.000 ευρώ. 

Η σύνθεση του χαρτοφυλακίου είναι σε ποσοστό 80% δάνεια προς πολύ μικρές επιχειρήσεις και το υπόλοιπο 20% οφειλές από πιστωτικές κάρτες.

Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα θα προχωρήσει και στην τιτλοποίηση καταναλωτικών μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 2 δις. ευρώ. 


Η συγκεκριμένη τιτλοποίηση που θα ανατεθεί σε arranger για την προώθησή της σε ξένο επενδυτή, αναμένεται τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. 

Τα έσοδα από την πώληση του τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου θα διοχετευθούν στην πλήρη αποπληρωμή του ELA μέχρι τα τέλη του έτους. capital.gr Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη