Trending

Folli-Follie: Μηνύσεις από δεκάδες μικροεπενδυτές

Έναν πολυμέτωπο δικαστικό αγώνα θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας Folli Follie, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr δεκάδες μικροεπενδυτές και μικρομολογιούχοι της εταιρείας, προσφεύγουν τις επόμενες ημέρες στην εισαγγελία Πρωτοδικών αλλά και τα αστικά δικαστήρια, ζητώντας διώξεις αλλά και αποζημιώσεις (αθροιστικά) εκατομμυρίων. 

Ήδη μετά τη μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (στην οποία οι επενδυτές λογίζουν καθυστέρηση και ολιγωρία) ο εισαγγελέας Σπ. Παππάς ξεκινά προκαταρκτική εξέταση καλώντας μάρτυρες που θα εξηγήσουν τα γεγονότα.

Παράλληλα μια ομάδα περίπου 10 μικροεπενδυτών υποβάλλει άμεσα μηνυτήρια αναφορά για τα κακουργήματα της χειραγώγησης μετοχών, απάτης και υπεξαίρεσης, ενώ ταυτόχρονα θα υποβληθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά των μελών του ΔΣ με τα οποία θα ζητείται η συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού της ζημίας. Δηλαδή με αυτό τον τρόπο θα "παγώσουν" (δεν θα μεταβληθούν) οι περιουσίες των μελών του ΔΣ ώστε να αποζημιωθούν στο μέλλον οι επενδυτές, αν στοιχειοθετηθούν ευθύνες. capital.gr Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη