Trending

Γιώργος Τράγκας: Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι θυμωμένος και θα εκδικηθεί

"Τον Τσίπρα θα τον στοιχειώνουν τα φαντάσματα των Μακεδονομάχων - Το "παλικάρι" κάνει ο,τι του λένε"
Αν βάλει κάποιος το αυτί του στο έδαφος της Μακεδονίας, αν αφουγκραστεί τους χτύπους της καρδιάς της ιερής γης, σίγουρα θα ακούσει το ποδοβολητό του Βουκεφάλα και την ιαχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο μεγάλος Έλληνας στρατηλάτης, ο μεγάλος Μακεδόνας είναι πολύ θυμωμένος. Είναι πιο αποφασισμένος από τότε που έδινε μάχες στα Γαυγάμηλα, στην Ισσό και όπου αλλού έφτασε με το σπαθί στα πέρατα της Ασίας. Σίγουρα θα εκδικηθεί. Θα τιμωρήσει πολύ σκληρά.

Θα διαπεράσει με το δόρυ του τα κορμιά των προδοτών. Αυτή την ώρα η μορφή του πάνω στο άλογο καλπάζει στο μακεδονικό έδαφος και προτρέπει όλους τους Έλληνες να αντισταθούν απέναντι στους μεγάλους προδότες. Απέναντι σε αυτούς που τον παρέδωσαν στον διεθνή περίγυρο ως διεκδικούμενη από πολλούς ιστορική μορφή. Ο Αλέξανδρος, η μακεδονική φάλαγγα δεν πρόκειται να επιτρέψουν ποτέ να χαρακτηρίζονται Μακεδόνες οι Σλάβοι που έφτασαν τον 6ο αιώνα μ. Χ. στα εδάφη των Σκοπίων. Οι σημερινές και οι επόμενες γενιές έχουν υποχρέωση να παλέψουν να μην περάσει αυτή η προδοτική συμφωνία. Ούτε η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ούτε η ένταξή τους στην Ευρώπη είναι η ουσία του θέματος.

Είναι αυτό που ήθελαν οι ξένοι. Στόχος είναι η αναγνώριση από την Ελλάδα του δικαιώματος των Σκοπιανών να αγωνίζονται για τη δημιουργία της μεγάλης Μακεδονίας που θα περιλαμβάνει τα εδάφη της Βορείου Ελλάδος. Όποιος αφουγκραστεί σήμερα τη μακεδονική γη, ακούει τον καλπασμό του μακεδονικού ιππικού. Ακούει τις κραυγές των χαμένων μακεδονομάχων. Ακούει όσους έπεσαν για τη Μακεδονία. Ακούει δυνατά τον Αλέξανδρο να προτρέπει τους Έλληνες να γίνουν ένα και να σαρώσουν τους προδότες.


Σίγουρα ο Τσίπρας δεν θα κοιμάται εις το μέλλον. Θα τον στοιχειώνουν τα φαντάσματα των Μακεδονομάχων που έπεσαν στις μάχες για την ελευθερία της Μακεδονίας.

Θα τον ζώνουν οι Κρήτες που μπήκαν στο Μακεδονικό έδαφος για να υπερασπιστούν την ιστορία του και την ελληνικότητά του. Ερινύες πραγματικές θα γίνουν οι Έλληνες που έπεσαν από τα πολυβόλα των Γερμανών όταν ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, για να ανακόψουν την πρόθεση του Βερολίνου να δώσει τη Μακεδονία στη Βουλγαρία.

Ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς και η παρέα των εθνομηδενιστών έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους και ας το παίζουν χαμογελαστοί, μεγάλοι πολιτικοί και νικητές. Οι τύψεις, οι αφορισμοί και οι κατάρες των σημερινών και των επόμενων γενεών θα τους κυνηγούν ως την τελευταία τους στιγμή. Έως την τελευταία τους ανάσα.

Θα προσπαθήσω και σήμερα να αναλύσω την κατάσταση και όσα ακούσαμε στη βουλή των Ελλήνων στη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που απορρίφθηκε με 153 ψήφους. Φυσικά με τις ψήφους του κου Πάνου Καμμένου που διαφωνεί κάθετα με τη συμφωνία αλλά στηρίζει οριζόντια τον Τσίπρα και την παρέα των εθνομηδενιστών σε όλες τις ανθελληνικές ενέργειές τους.

Η μόνη διαφοροποίηση ήταν ο Δημήτρης Καμμένος που καταψήφισε την κυβέρνηση.

Αι γενεαί πάσαι στο μέλλον θα αναφέρονται στη μεγάλη εθνική προδοσία Τσίπρα – Κοτζιά, Καμμένου και Παυλόπουλου. Όλοι οι ιστορικοί θα γράψουν με μαύρη μελάνη αυτή την περίοδο με τους μεγάλους εθνικούς μειοδότες ( πραγματικούς νενέκους) που ισοπεδώνουν για λογαριασμό των Γερμανών την οικονομία και παραχωρούν την πολιτιστική κληρονομιά μας. Οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι οι Τσίπρας, Καμμένος, Κοτζιάς και Παυλόπουλος είναι εφιάλτες της μεταπολίτευσης. Όποιος έχει αντίρρηση σε αυτή την εκτίμηση ας περιμένει να στηθούν κάλπες για να το καταλάβει ή αν πρόκειται για κυβερνητικό αξιωματούχο ας σπεύσει να τις στήσει.

Έδιωξαν περίπου 1 εκατομμύριο νέους ανθρώπους στο εξωτερικό, μείωσαν το προσδόκιμο ζωής, διέλυσαν παιδεία και υγεία, ποδοπάτησαν το Σύνταγμα, τους νόμους και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Δεν το λέω εγώ, ήδη το είπαν Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ, Μοσκοβισί, Βίζερ και ένα πλήθος δημοσιογράφων. Δεν είναι απλοί προδότες. Όπως λένε οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών είναι τα πιο βολικά παιδιά. Είναι οι μεγάλοι προδότες.

Ενώ αυτοί έκαναν πάρτι στις Πρέσπες όλη η Ελλάδα βράζει από οργή. Όλος ο ελληνικός λαός θέλει να κάτσουν στο σκαμνί για ό,τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Αν αυτό που λέω είναι υπερβολικό, περιμένετε μέχρι τις εκλογές ή αν κάποιοι κυβερνητικοί με αμφισβητούν ας προχωρήσουν σε πρόωρες κάλπες.

Η καταδίκη τους θα είναι αιώνια. Δεν αντιλαμβάνονται ότι ουδείς ξένος παράγοντας δεν πρόκειται να τους σώσει από την ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία και από την ετυμηγορία του λαού και της δικαιοσύνης. Όπως δεν πίστευαν ποτέ οι Απριλιανοί ότι θα καταλήξουν σε ισόβια κράτηση στις φυλακές Κορυδαλλού. Και εκείνοι πίστευαν στις προτροπές των ξένων να ανατρέψουν το Μακάριο για να φέρουν την ένωση της Ελλάδος με την Κύπρο.

Ουδέποτε στο παρελθόν οι ξένοι παράγοντες που ωφελήθηκαν από μειοδοσία, από προδοσία δεν προστατεύτηκαν από τους πάτρωνές τους. Το διδάσκει η ελληνική ιστορία. Το διδάσκουν τα παθήματα της πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Μόλις τελείωσε η κατοχή όλοι οι δοσίλογοι πολιτικοί κάθισαν στο σκαμνί και πήγαν φυλακή. Ούτε οι Γερμανοί, ούτε άλλοι τους γλίτωσαν. Μετά την τραγωδία της Κύπρου, άπαντες πήγαν ισόβια στον Κορυδαλλό και πέρασαν εκεί την μαύρη ζωή τους. Κανείς από τους πάτρωνές τους δεν τους προστάτευσε.
Ποτέ δεν καλύφθηκαν για πάντα μειοδότες και μαριονέτες από ξένες δυνάμεις. Ποτέ δεν έμειναν στο απυρόβλητο οι yes men. Η υλοποίηση αυτής της προδοτικής συμφωνίας, αν γίνει, αν περάσει θα φέρει δυνατές εκρήξεις και στην Ελλάδα και στα Σκόπια. Το είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του.

Και έχει απόλυτο δίκιο.

Είπαμε να είμαστε φιλοδυτικοί. Βεβαίως, να έχουμε στενές σχέσεις με τη δύση, αυτό όμως διαφέρει από το να είσαι Φιλιππινέζα και yes men.

Ίσως ο δόλιος και πολιτικά απαισιότατος πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ θα επικυρώσουν τη συμφωνία αν και όταν έρθει στη βουλή των Ελλήνων. Δηλαδή όταν αυτός δεν θα είναι στην κυβέρνησή. Γιατί μπορεί να μην έρθει και ο Τσίπρας να λέει σε Γερμανούς και Αμερικανούς εγώ έκανα ότι μπορούσα. Ή να έρθει και να φορτώσει στο Μητσοτάκη την επικύρωση της συμφωνίας. Να μοιραστεί δηλαδή την ευθύνη.

Εκτός αν η προδοσία – κυρίες και κύριοι – περιλαμβάνει δύο πράξεις. Και δεν ξέρουμε τη δεύτερη. Ήδη, ακούμε από την αντιπολίτευση να φωνάζει ότι μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να ακυρωθεί στο μέλλον από τη βουλή. Φυσικά κυρίες και κύριοι, ο κος Πρωθυπουργός δεν είπε κουβέντα χθες στη βουλή για δημοψήφισμα και πρόωρες εκλογές. Ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσαμε. Και με το ξεπούλημα της Μακεδονίας, αφού πρώτα ψηφίσαμε όλα τα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Αυτός ο πολιτικός απατεώνας και η παρέα των ανθελλήνων έδωσε στους Σκοπιανούς μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα. Ούτε ο Γιόζεφ Τίτο που βάφτισε με πλαστά εθνικά χαρακτηριστικά ως Μακεδόνες τους Σκοπιανούς για να μην διεκδικούνται Σλάβοι από τη Βουλγαρία δεν τόλμησε να το κάνει τόσο προκλητικά και τόσο ανενδοίαστα όσο οι Τσίπρας και Κοτζιάς. Μιλάμε για πλήρως καθοδηγούμενους. 

Έχει δίκιο ο Βασίλης Λεβέντης που είπε στον Κοτζιά ότι πιθανότατα θα κάτσει στο σκαμνί για αυτή την ιστορία. Και μάλλον έχουν δίκιο όσοι είχαν το θάρρος, την τόλμη στη Βουλή να χαρακτηρίσουν την όλη υπόθεση εθνικό έγκλημα. Πολύ σωστά ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, αδελφός του Εθνάρχη σε δήλωσή του στην εφημερίδα Καθημερινή τόνισε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια φαλκιδεύει το ελληνικό εθνικό συμφέρον, καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια άρα και εθνότητα. 

Εξαρτά τη σύνθετη ονομασία και την αβέβαιη ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και θέτει ζήτημα αλυτρωτισμού εις βάρος της Ελλάδος. Όπως τονίζει ο καλός γνώστης του θέματος, αδελφός του αείμνηστου Εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή ο συνδυασμός Βόρειας Μακεδονίας και Μακεδόνων είναι η χειρότερη δυνατή λύση σε ένα εθνικό ζήτημα για το οποίο αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων για να βιώνει τον εφιάλτη του Μακεδονικού αλυτρωτισμού από τον οποίο τόσο υπέφερε η πατρίδα μας και ιδιαίτερα η Μακεδονία μας στο παρελθόν. Ο Αλέξης Τσίπρας – λέει ο Αχιλλέας Καραμανλής – δεν έχει το δικαίωμα για χάρη των διεθνών του δεσμεύσεων και των μικροκομματικών του σχεδιασμών να διχάζει και να υποθηκεύει το μέλλον του έθνους. Όλοι μηδενός εξαιρουμένου οφείλουν να αντιδράσουν και να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες του Συντάγματος για την υπεράσπιση της εθνικής υπόθεσης της Μακεδονίας.

Όλοι οι γνωρίζοντες επισημαίνουν με τον άλφα ή βήτα τρόπο ότι η Γερμανία δημιουργεί πάλι τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι Σκοπιανοί νέες διεκδικήσεις επί των ελληνικών εδαφών της Βορείου Ελλάδος.

Για να αντιληφθεί κάποιος πόσο ξενοκίνητος είναι ο σημερινός πρωθυπουργός πρέπει να διαβάσει προσεκτικά τον ξένο τύπο. Όσοι έλεγαν τον Τσίπρα λαϊκιστή, φαιδρό, ψεύτη, γραφικό… Όσοι τον χλεύαζαν για τα αντιμνημονιακά συνθήματα που τον έφεραν στην εξουσία, όσοι τον ειρωνεύονταν για τη λατρεία του στο Μαδούρο, στον Κάστρο και στον Τσε τώρα τον αποθεώνουν.

Ειδικά ο γερμανικός τύπος και ορισμένα αμερικάνικα έντυπα έφτασαν μάλιστα στο σημείο να γράφουν ότι ο Τσίπρας και ο Ζάεφ είναι ειρηνοποιοί των Βαλκανίων. Μάλιστα, το γνωστό foreign policy γράφει ότι ο Τσίπρας πρέπει να πάρει το νόμπελ, μαζί με το Ζάεφ!

Αν σκύψει όμως κανείς περισσότερο στα κείμενα της Washington Post και της γερμανικής Die Zeit, θα κατανοήσει εύκολα πόσο χειραγωγούμενος απέξω είναι ο Τσίπρας και πόσο δεν υπολογίζει καθόλου τα εθνικά συμφέροντα. 

Η Washington Post αφού εγκωμιάζει τους δύο ειρηνοποιούς γράφει ότι έτσι θα αναχαιτιστεί περισσότερο, η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια. Η γερμανική Die Zeit, γράφει – μεταξύ άλλων – εγκωμίων ότι ο Τσίπρας προέβη σε αυτή την ενέργεια γιατί η Τουρκία διεκδικεί νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο και επομένως θέλει να στηρίζεται περισσότερο στους παραδοσιακούς δυτικούς συμμάχους. Δηλαδή η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι η Γερμανία είπε στον Τσίπρα να κλείσει γρήγορα το θέμα αν θέλει κάποια υποστήριξη από τους συμμάχους ευρωπαίους και αμερικανούς σε περίπτωση εντάσεως ή πολέμου με την Τουρκία.

Το παλικάρι κάνει ότι του λένε! Την ίδια ώρα, ο γερμανικός τύπος – ενδεικτικό πόσο θεωρούν πιόνι τους- τον Τσίπρα και πόσο χρήσιμος τους είναι για το Μακεδονικό, επιτίθεται εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον χαρακτηρίζει λαϊκιστή που μοιάζει με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.


Χθες, εκεί στις Πρέσπες ο Ζόραν Ζάεφ είπε τουλάχιστον δέκα φορές εμείς οι Μακεδόνες, εμείς η Μακεδονία. Και ο μέγας προδότης ήταν απλά αμήχανος, ενώ τα ΜΑΤ έριχναν χημικά στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από την Πέλλα και από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Για μια ακόμη φορά, πήρε δώρο μια γραβάτα και πολλά χτυπήματα στην πλάτη για τη μεγάλη προδοσία.

Οι περισσότεροι Έλληνες ένιωσαν αηδία και τάση προς έμετο βλέποντας τον μέγα πολιτικό απατεώνα να παρίσταται στη συμφωνία που υπέγραψαν αρχικά ο Κοτζιάς και ο Ντιμιτρόφ. Βλέπετε και οι δύο -Ζάεφ και Τσίπρας- κρατάνε επιφυλάξεις γιατί δεν ξέρουν που θα καταλήξει το μπουρλότο που έβαλαν με αυτή τη συμφωνία. Όπως σας είπα προηγουμένως ο Τσίπρας είναι δόλιος, ανθέλληνας και υπολογίζει ότι μπορεί αυτό να αποτελέσει στο μέλλον μεγάλο πρόβλημα για την επόμενη κυβέρνηση. Και να πρέπει να υπογράψει την τελική συμφωνία ο Μητσοτάκης ή κάποιος άλλος.

Τίποτα δεν ήταν τυχαίο σε αυτό που έγινε. Ύψιστη πολιτική αλητεία και απατεωνιά. Διοχέτευσε πρώτα ότι κουβεντιάζει τη Δημοκρατία του Ίλιντεν και στη συνέχεια μετά τις αντιδράσεις παραχώρησε το όνομα Βόρεια Μακεδονία και αναγνώρισε μακεδονική ταυτότητα, μακεδονική γλώσσα, μακεδονικό έθνος.

Στη χθεσινή προδοτική φιέστα, ούτε μία φορά ο Ζάεφ δεν έδωσε έμφαση στο ότι αποτελούν αυτός και οι συμπατριώτες του τη Βόρεια Μακεδονία. Μίλαγε συνεχώς για τους Μακεδόνες και τη Μακεδονία τους, ενώ στα Σκόπια δίνεται έμφαση πλέον στην εθνική απελευθέρωση της Μακεδονίας και στα σκλαβωμένα αδέλφια του Νότου.

Όλες οι πολιτικές αντιδράσεις προς τον Ζάεφ και τη συμφωνία του, έχουν να κάνουν με αυτό το θέμα, δηλαδή ότι δεν μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα, δεν μπορούν να αλλάξουν οι στόχοι της εξέγερσης του Ίλιντεν και της εθνικής απελευθέρωσης του συνόλου της Μακεδονίας.

Οι ομιλίες του Σαμαρά, του Μητσοτάκη και της Μπακογιάννη ήταν πολύ καλές, ιδιαίτερα αιχμηρές και έδειξαν τι κλίμα θα ακολουθήσει στο εσωτερικό της χώρας μας, στις σχέσεις μας με τους Σκοπιανούς. Ο Σαμαράς είπε στον Τσίπρα ότι ο λαός σας λέει να μην πουλήσετε τη Μακεδονία. Θα λογοδοτήσετε. Έχετε γίνει Σκοπιανότεροι των Σκοπιανών. Βάζετε μπουρλότο στα Βαλκάνια.

Επειδή το έζησα πολλά χρόνια στα παρασκήνια, μπορώ να καταθέσω ότι ο Σαμαράς υπήρξε πατριώτης και Έλληνας στην υπόθεση του Μακεδονικού.

Παρά τις πιέσεις που υπέστη σε αυτό το θέμα παρέμεινε αταλάντευτος, αμετακίνητος και πατριώτης. Από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ούτε αδιάλλακτος, ούτε υποχωρητικός. Υπήρξε Έλληνας.

Ο κος Τσίπρας επιχείρησε να τον κατηγορήσει λέγοντας ότι έχει τις ίδιες ακραίες θέσεις με τον Ιβάνοφ αλλά οι κατηγορίες έπεσαν στο κενό, γιατί ο Ιβάνοφ, όπως και ο κος Τσίπρας πιστεύει ότι η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική.

Ο Σαμαράς στην ομιλία του τα είπε όλα. Ότι έχει πραγματικούς κινδύνους που φέρνει η μεγάλη προδοσία Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά και Παυλόπουλου.

Ο μέγας προδότης αναγνώρισε ένα εθνικό κράτος Μακεδόνων που περιλαμβάνει μειοψηφία Αλβανών και Βόρειους Μακεδόνες που θα είναι οι μόνοι διεθνώς αναγνωρισμένοι.

Οι ΑΝΕΛ διαλύονται. Ο Δημήτρης Καμμένος ψήφισε ΝΑΙ στην πρόταση δυσπιστίας. Στο κινητό τηλέφωνό του, όπως μαθαίνω, έχει κρατήσει απειλητικά SMS του Προέδρου του κόμματος. Ακόμη και για τη σύγκρουση που είχε με την κα Ελένη Αυλωνίτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η κυρία Μανταλένα Παπαδοπούλου, εκπρόσωπος του κόμματος παραιτήθηκε για λόγους αρχών. Αηδιασμένη. Δεν πίστευε ποτέ ότι τόσο ο Πρόεδρος, όσο και το κόμμα θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο. Να στηρίζει ο Πάνος Καμμένος μία προδοτική συμφωνία και να λέει ότι θα την καταψηφίσει όταν έρθει στη βουλή. Πρόκειται για μνημείο πολιτικής υποκρισίας και πολιτικού ξεπεσμού. Οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να βρούνε ούτε την ψήφο τους στη βουλή των Ελλήνων. Κανείς οπαδός τους δεν μπορεί να καταπιεί τόσο μεγάλο εμπαιγμό. Θα καταψηφίσω τη συμφωνία αλλά στηρίζω τον Τσίπρα γιατί κάνει αγώνα κατά της διαφθοράς. Δεν υπάρχει πιο ανήθικο και πιο διεφθαρμένο σύμφωνο από το μνημόνιο. Πολλοί αναρωτιούνται πως έφτασαν στο σημείο να στηρίζουν τον Τσίπρα και την προδοσία η Κουντουρά, ο Τέρενς Κουίκ και άλλοι που μιλούσαν με αντιμνημονιακά συνθήματα και κατά του ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Κανέναν δεν έπεισε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ με τη δέσμευσή του για μη κύρωση της συμφωνίας. Αφού όλοι γνωρίζουν ότι στη θέση των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν οι Ποταμίσιοι. Αν φυσικά έρθει επί ημερών Τσίπρα.

Η στήριξη όμως του Τσίπρα τώρα, όλος ο κόσμος το λέει, ότι είναι προδοσία. Βέβαια, ο μέγας μειοδότης των Αθηνών και οι πάτρωνές του με αυτή την υπογραφή σαλαμοποιούν το πέρασμα της συμφωνίας και την οριστική, την πάνε σε χρόνο που θα είναι επάνω πιθανότατα η ΝΔ. Και τότε θα είναι δύσκολο να αντέξει στις πιέσεις Γερμανών, Βρυξελλών και Αμερικανών. Όπως και να ΄χει όλοι οι οπαδοί των ΑΝΕΛ είναι αηδιασμένοι από τη συμπεριφορά του Καμμένου και το κόμμα διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη. Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλώσει στις 15 μονάδες, ενώ εντείνονται οι ψίθυροι στην Αθήνα για άγριες μίζες και για τις άδειες καζίνο που θα δοθούν σε ημέτερους.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε- φίλες και φίλοι- ότι η ομιλία του Πάνου Καμμένου στη βουλή ήταν ένα ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και κυνισμού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρενέβη και είπε ότι ο κος Καμμένος έφυγε για να κάνει την ανάγκη του. Ο Μητσοτάκης όμως συνέχισε και εστίασε την ομιλία του στους ΑΝΕΛ και στον Πάνο Καμμένο.

Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μυστική διπλωματία και για περιφρόνηση προς το σύνολο των πολιτών. Το πιο εύστοχο κομμάτι της ομιλίας του, ήταν αυτό που είπε στον πρωθυπουργό ότι έφερε μια συμφωνία, η οποία έχει το κράτος με γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά όχι τους πολίτες και τη γλώσσα. Επίσης, του είπε ότι πρέπει να ανησυχεί για τα καλά λόγια που ακούει στο εξωτερικό.

Έχω την εντύπωση, ότι η ομιλία της κας Μπακογιάννη στη βουλή και η κόντρα της με τον κο Νίκο Κοτζιά ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας της. Η Ντόρα που έζησε το Βουκουρέστι, που έζησε δίπλα στον Κώστα Καραμανλή και υπήρξε σπαθί σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ανέλυσε πλήρως τις διαφορές της γραμμής του Βουκουρεστίου από αυτή της μεγάλης μειοδοσίας του Τσίπρα.

Επίσης, κάποια στιγμή, για να μην αμφισβητείται το καθηγητικό κύρος του κου Κοτζιά και προκαλεί πλήθος ερωτημάτων η πολύχρονη κόντρα του με περιοδικό, πρέπει να φέρει όλα αυτά τα περίφημα πτυχία του, για να μην υπάρχει αμφιβολία για το τεράστιο επιστημονικό έργο του.

Μπορεί να μηνύσει την κα Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι αποσύρει την ασυλία της, για να δούμε στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας, αν είναι τόσο μεγάλος επιστήμονας ο κος Κοτζιάς ή όχι. Προς το παρόν, το μόνο που δεν αμφισβητείται είναι ότι πούλησε τη Μακεδονία μαζί με τον Τσίπρα.

Εγώ πάντως έχω κάποια ερωτήματα προς τον κο Υπουργό. Έγραψε ή δεν έγραψε το βιβλίο « Η Πολωνία και εμείς»; Υμνούσε ή όχι τα καθεστώτα Χόνεγκερ και Γιαρουζέλσκι; Απάντησε ή όχι στο γερμανικό Spiegel για διάφορες δημοσιεύσεις λέγοντας: «ήμουν στην κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ, έγραψα κατ΄ εντολήν του κόμματός μου πράγματα π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες. Αυτά ήταν πριν από 35 χρόνια»;. Επίσης, ένα ερώτημα: αφού καταδίκασε το έντυπο, γιατί προχώρησε και σε κατάσχεση του ταμείου του; Α και κάτι τελευταίο. Έχει γράψει βιβλίο μαζί με τον Μάνφρεντ Μπουρ (του διαβόητου «Ελαφοπόδαρου» της Στάζι); Ένα θεωρητικό του καθεστώτος της ανατολικής Γερμανίας; Στο οποίο τονίζει, ότι κάθε απόκλιση από τη γραμμή του μαρξισμού, του λενινισμού, όπως την εκφράζει το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα είναι προσχώρηση στον ιμπεριαλισμό;

Καζάνι που βράζει η Βόρεια Ελλάδα. Συγγενείς και φίλοι που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν από την Έδεσσα και από τα γύρω χωριά και πήγαν στις Πρέσπες. Το ίδιο έκαναν χιλιάδες βορειοελλαδίτες από τη Θεσσαλονίκη και από όλες τις γύρω περιοχές διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη προδοσία. Για το ξεπούλημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Για τη μεγάλη προδοσία Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά και Παυλόπουλου. 

Οι δυνάμεις καταστολής περιφρουρούσαν το μεγάλο πάρτι τόσο από τη μία πλευρά, την ελληνική, όσο και από την άλλη πλευρά, τη Σκοπιανή. Παρουσία του κου Νίμιτς και της κας Μογκερίνι ακούστηκαν από το Ζάεφ λόγια νίκης, διπλωματικής νίκης. Εκεί φάνηκε ότι στο μέλλον το Βόρειος Μακεδονία δεν θα είναι ούτε λεπτομέρεια. Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας γεωγραφικός διαχωρισμός ή προσδιορισμός. Ο Ζάεφ ανεβοκατέβαζε κάθε τρεις και λίγο, για να τον ακούνε και όλοι οι συμπατριώτες του, ενώπιον των μεγάλων Ελλήνων μειοδοτών : είμαστε Μακεδόνες, είμαστε η Μακεδονία!

Γύρω η περιοχή έβραζε και ακούγονταν οι κρότοι από τα χημικά που έριχναν οι αστυνομικές δυνάμεις εναντίον των διαδηλωτών. Ο Τσίπρας χαρακτήρισε στην ομιλία του τη συνάντησή του με τον Ζάεφ: «ραντεβού με την ιστορία». Έχει ξεχάσει βέβαια, ότι ραντεβού με την ιστορία έχουν κάνει αμέτρητοι προδότες.

Ραντεβού με την ιστορία έκανε ο Τσολάκογλου, ο Ράλλης, ο Λογοθετόπουλος, ο Εφιάλτης στις Θερμοπύλες και ένα μεγάλο πλήθος Ελλήνων και ξένων προδοτών. Και ο Φιλίπ Πεταίν πέρασε στην ιστορία, στο Βισύ και όλοι οι κουίσλινγκς της κατοχής.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο μεγάλος μειοδότης της μεταπολίτευσης, η μεγάλη μαριονέτα του συμφώνου κατοχής, του ξεπουλήματος της χώρας κλείνοντας την ομιλία του, είπε ότι είναι λάτρης της βαλκανικής μουσικής και ότι εκεί στις Πρέσπες ξεκινάει να γράψει τραγούδι χαράς που θα τραγουδιέται από πολλές γενιές και στις δύο γλώσσες.

Φυσικά, ο μέγας εθνικός μειοδότης δεν αισθάνθηκε καθόλου τα φαντάσματα των Μακεδονομάχων που έβλεπαν στη γύρω όχθη τη μεγάλη προδοσία. Όπως δεν έχει καταλάβει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν τον απεχθάνεται, αλλά τον μισεί. Τον θεωρεί εφάμιλλο των Απριλιανών. Του φασισμού και της προδοσίας τους. 

Τον θεωρεί μεγάλη μαριονέτα των Γερμανών και τεράστιο yes men των Βρυξελλών. Κάνει ό,τι του πούνε, προκειμένου να μείνει στην καρέκλα. Ένας σοβαρός και δημοκράτης πολιτικός όλα αυτά θα τα έθετε στην ετυμηγορία του λαού. Θα σεβόταν τον ελληνικό λαό και δεν θα έπαιρνε καμία απόφαση χωρίς να τον ρωτήσει. Κάθε μέρα με όλες τις πράξεις του προδίδει την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η χώρα βράζει. Είναι καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί από όσα κάνει.


Η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος έφερε στο φως μια απόφαση του Αρείου Πάγου το 2009 στην οποία το ανώτατο δικαστήριο αποφαίνεται ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και γλώσσα. Το ανώτατο δικαστήριο είχε κρίνει ότι δεν υπάρχει ούτε μακεδονικό έθνος, ούτε μακεδονικός πολιτισμός, ούτε μακεδονική γλώσσα. Όλα είχαν ξεκινήσει το 2003, όταν ένα σωματείο στη Δυτική Μακεδονία θέλησε να αναγνωριστεί. Το πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση εγγραφής των Σκοπιανών που δρούνε προπαγανδιστικά στη Βόρειο Ελλάδα. Στη συνέχεια απορρίφθηκε και η έφεση. Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει μακεδονική ταυτότητα και ότι η αναγνώριση του Σωματείου προσκρούει στην ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης των πολιτών της περιοχής και κατ΄ επέκταση της γαλήνης της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι στη σύνθεση του Αρείου Πάγου ως εισηγήτρια υπήρξε η κα Βασιλική Θάνου, που σήμερα είναι νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Ήταν τόσο θορυβώδης η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που ακούστηκε μέχρι το σινικό τείχος. Πολλοί Καραμανλικοί φίλοι μου, απογοητεύτηκαν. Κρύφτηκε πίσω από την ομιλία της κας Μπακογιάννη. Και δεν μίλησε. 

Φοβήθηκε ότι οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί θα εμποδίσουν κάθε προσπάθεια μελλοντικής επιστροφής του και ότι δεν θα θελήσουν ποτέ πλέον να τον αξιοποιήσουν. Φοβήθηκε ότι θα «σπάσει» η συμφωνία με Τσίπρα και Καμμένο. Δηλαδή, εγώ δεν σας επιτίθεμαι και εσείς δεν θα μιλάτε για την περίοδό μου και για τις ευθύνες μου για το χρέος. Άλλωστε, οι άνθρωποι του είχαν προτείνει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκείνος αρνήθηκε και έβαλε στη θέση του τον Παυλόπουλο.

Έσπειρε απογοήτευση ο Καραμανλής αποφεύγοντας να μιλήσει δυνατά για την προδοσία του Τσίπρα. Έδειξε ότι φοβάται τον Ιανό που αγκαλιάζει και μαχαιρώνει την Πυθία. Διαβάστε στο Crash και θα καταλάβετε. Τόσο ο Παυλόπουλος όσο και ο φίλος μας, ο κος Καραμανλής φαίνεται ότι τα έχουν βρει με τον Ιανό. Ο Παυλόπουλος μάλιστα μετέχει έμπρακτα σε πράξεις εσχάτης προδοσίας. Υπηρετούν αυτό το κατοχικό σύμφωνο και προβαίνουν σε πράξεις εσχάτης προδοσίας. Αυτό που λέω δεν είναι εθνικιστικό, είναι η οδυνηρή πραγματικότητα.

Λυπάμαι γιατί δεν βρήκε το κουράγιο ο Κώστας Καραμανλής να μιλήσει δυνατά για αυτό που συμβαίνει. Όπως θλίβομαι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που κατέστη erga omnes – πρόσωπο για όλες τις χρήσεις στα χέρια του Τσίπρα.

Όπως σωστά είπε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης, οι Πρέσπες θα είναι το Καστελόριζο του Τσίπρα. Πραγματικά, αυτός ο άνθρωπος μισεί την Ελλάδα και την ιστορία της. Μισεί τον ελληνικό λαό που τον έκανε πρωθυπουργό με ένα βουνό ψεύτικων υποσχέσεων.

Πρέπει να σημειώσω για μια ακόμη φορά ότι ο Ζάεφ ούτε για τα προσχήματα στην ομιλία του δεν είπε : εμείς η Βόρεια Μακεδονία, ούτε εμείς οι Βόρειοι Μακεδόνες!!! crashonline.gr
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη