Trending

H COSMOTE στηρίζει το CrowdHackathon Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ για «έξυπνες πόλεις»

Τον 2ο μαραθώνιο ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών για «έξυπνες πόλεις», City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2, που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στηρίζει η COSMOTE, ως Innovation Enabler. Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ φιλοδοξεί να αναδείξει «έξυπνες» ιδέες και λύσεις τεχνολογίας που θα αλλάξουν την καθημερινότητα πόλεων και πολιτών στη νέα ψηφιακή εποχή. 

Ο μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και απευθύνεται σε μεμονωμένους διαγωνιζόμενους και ομάδες 2 έως 5 ατόμων που ειδικεύονται σε θέματα προγραμματισμού, design, επικοινωνίας και επιχειρηματικότητας αλλά και σε μεμονωμένα άτομα τα οποία θα ενταχθούν σε κάποια ομάδα. Στο Μαραθώνιο Καινοτομίας μπορούν να συμμετέχουν ομάδες από όλη την Ελλάδα ανεξάρτητα από εμπειρία, γνωστικό υπόβαθρο ή σπουδές και θα συνεργαστούν με μέντορες και στελέχη Δήμων προκειμένου να υλοποιήσουν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα των πόλεων, έχουν επιχειρηματικό και κοινωνικό ενδιαφέρον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. 

Παράλληλα η δράση City Challenge crowdhackathon #smartcity2 περιλαμβάνει και τη διοργάνωση περιφερειακών εργαστηρίων (CityLabs έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε Χαλκίδα, Κομοτηνή, Λαμία, Σάμο, Λάρισα, Ιωάννινα, Κω, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Τρίπολη, Σύρο και Μυτιλήνη). Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα διοργανωθούν και σε Ρόδο και Τρίκαλα. Οι ομάδες που επιλέγονται από κάθε πόλη θα συμμετάσχουν, με τα έξοδα πληρωμένα, στον Μαραθώνιο Καινοτομίας της Αθήνας. 


Οι εγγραφές γίνονται στο http://crowdhackathon.com/smartcity2/apply/ .

Η COSMOTE, εκτός από την γενική στήριξή της στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, προσφέρει και τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά τις «έξυπνες πόλεις». Στο πλαίσιο αυτό, εξειδικευμένα στελέχη της συμμετέχουν στα τοπικά εργαστήρια. Επιπλέον, στον τελικό της Αθήνας θα διοργανώσει εξειδικευμένο Smart Cities Workshop που θα είναι ελεύθερο στο κοινό, ενώ στελέχη της θα συμβάλουν στον διαγωνισμό ως μέντορες, αλλά και μέλη της κριτικής επιτροπής. 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε: «Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για 2η χρονιά διοργανώνει τον Μαραθώνιο Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις. Φέτος φτάνουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τα 16 τοπικά εργαστήρια CityLabs που πραγματοποιούμε. Είναι στρατηγικός μας στόχος να στηρίξουμε στην πράξη τους νέους μας που θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας μέσα από την τοπική ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεών μας. 

Το επόμενο διάστημα ξεκινά η λειτουργία του ΚΕΔΕ Innovation Lab, ενός εργαστηρίου καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις, μέσα από το οποίο θα υποστηρίζουμε την ολοκλήρωση αυτών των ιδεών σε έτοιμες υπηρεσίες και την άμεση λειτουργία τους στους Δήμους. Επιπρόσθετα, μέσα από μια κεντρική σύγχρονη τεχνολογική υποδομή που έχει εξασφαλίσει η ΚΕΔΕ, ανεξαιρέτως για όλους τους Δήμους της χώρας, ασχέτως της κατάστασης και της τεχνογνωσίας που βρίσκεται ο καθένας, θα  ενεργοποιούμε σταδιακά σύγχρονες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με στόχο οι πολίτες να διευκολύνονται στις συναλλαγές τους με τους Δήμους. Ευχαριστούμε θερμά την COSMOTE καθώς και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές για τη στήριξή τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.»

«Με την υποστήριξή μας στο Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ, αναδεικνύουμε τις ευκαιρίες που ανοίγει η νέα ψηφιακή εποχή για τον εκσυγχρονισμό των πόλεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Έχοντας υλοποιήσει σύνθετες λύσεις smart cities σε διάφορες περιοχές της χώρας, διαθέτουμε την τεχνογνωσία και, μέσα από αυτή τη διοργάνωση, την μεταφέρουμε σε νέους ανθρώπους με όρεξη και ιδέες για να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, μέσα από την τεχνολογία», δήλωσε ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος. 

Στο Μαραθώνιο της Αθήνας οι συμμετέχοντες θα κληθούν να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές για «έξυπνες» πόλεις, και στη συνέχεια να τις παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή. Εξειδικευμένοι μέντορες από τους Δήμους, την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα θα είναι δίπλα τους για να τους στηρίξουν, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση. Στις ομάδες που θα διακριθούν, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας θα προσφέρει σημαντικά χρηματικά βραβεία και άλλα δώρα.

Παράλληλα με το City Challenge Crowdhackathon διοργανώνεται και Μαθητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας με θέμα τις «έξυπνες» πόλεις για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της τετραήμερης διοργάνωσης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα αναδείξει 6 νικήτριες ομάδες που θα κερδίσουν πλούσια δώρα. 
Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη