Trending

Lloyd's: Ποιά ομάδα θα κερδίσει το Mundial

Αναλύοντας συγκριτικά την ασφαλιστική αξία των ποδοσφαιριστών, οι Lloyd’s του Λονδίνου προέβλεψαν ότι η Γαλλία θα είναι ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, το οποίο διεξάγεται στη Ρωσία από τις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου 2018.

Η εν λόγω έρευνα έγινε από το Κέντρο Οικονομίας και Επιχειρηματικής Έρευνας (Cebr) και αποκαλύπτει ότι η Γερμανία θα αποτύχει να διατηρήσει τον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλητή. 

Η συνολική ασφαλιστική αξία όλων των ομάδων στα τουρνουά του τρέχοντος έτους υπολογίζεται σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σύμφωνα με παρόμοια ανάλυση που διεξήχθη πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA το 2014 προέβλεψαν σωστά ότι η Γερμανία θα νικήσει.

Όταν οι αρμόδιοι στους Lloyd’s και το Cebr ρωτήθηκαν γιατί αποφάσισαν να κάνουν την ανάλυση αυτή, ένας εκπρόσωπος του Lloyd’s δήλωσε ότι “γιατί ήταν πραγματικά διασκεδαστικό”. 


Στην κατάταξη των ομάδων του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA, οι Lloyd’s αναφέρουν ότι σύμφωνα με την έρευνα τρεις χώρες έχουν τις πιο ακριβές ομάδες από άποψη ασφαλιστικής αξίας: η ομάδα της Γαλλίας (1,9 δισ. δολάρια), της Αγγλίας (1,6 δισ. δολάρια) και της Βραζιλίας (1,5 δισ. δολάρια).


Η έρευνα δείχνει ότι η μέση ασφαλιστική αξία ενός παίκτη της Αγγλίας είναι μεγαλύτερη από ολόκληρη την ασφαλιστική αξία της ομάδας του Παναμά. Η έρευνα παρέχει επίσης πληροφορίες για τις μέσες ασφαλισμένες αξίες των παικτών:


  • Οι Forward είναι οι πιο πολύτιμοι παίκτες – τα πόδια τους ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 25,7 εκατομμύρια δολάρια.
  • Οι μεσαίοι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην συνολική ασφαλιστική αξία της ομάδας (38%).
  • Οι παίκτες ηλικίας μεταξύ 18-24 ετών έχουν κατά μέσο όρο την υψηλότερη ασφαλιστική αξία στα $ 26,8 εκατομμύρια.
  • Η ομάδα G, η οποία περιλαμβάνει το Βέλγιο, την Αγγλία, τον Παναμά και την Τυνησία, έχει την υψηλότερη ασφαλιστική αξία, που ξεπερνά τα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.


Η έρευνα υποστηρίχθηκε από την Sporting Intelligence, η οποία παρείχε ανώνυμα στοιχεία για τους μισθούς ποδοσφαιριστών για κάθε μία από τις 32 ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA το 2018. 

“Το μοντέλο μας προέβλεψε σωστά τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA του 2014, οπότε θέλαμε να το δοκιμάσουμε για άλλη μια φορά”, δήλωσε η Victoria De’Ath, Lloyd’s Class of Business. 

Η διαφορά μεταξύ των ομάδων στην κορυφή και το κατώτατο σημείο όσον αφορά την ασφαλιστική αξία είναι συγκλονιστική, με τις πρώτες έξι εθνικές ομάδες να αξίζουν περισσότερο από τις άλλες 26 συνολικά.” 

Σύμφωνα με τους Lloyd’s οι πληροφορίες παρέχονται μόνο για το γενικό συμφέρον και δεν αποτελούν πρόβλεψη. insurancedaily.gr Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη