Trending

Moody's: μπαράζ υποβαθμίσεων τουρκικών οργανισμών

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε και έθεσε υπό παρακολούθηση για περαιτέρω υποβάθμιση το αξιόχρεο 17 τουρκικών τραπεζών, ενώ έθεσε επίσης σε παρακολούθηση για υποβάθμιση το αξιόχρεο δύο χρηματοπιστωτικών εταιρειών.

«Οι υποβαθμίσεις αντανακλούν την άποψη του οίκου Moody’s ότι το λειτουργικό περιβάλλον στην Τουρκία έχει επιδεινωθεί, με αρνητικές επιπτώσεις για τα χρηματοδοτικά προφίλ των ιδρυμάτων», αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του.

Η παρακολούθηση θα εστιάσει στην πιθανότητα, πρώτον, μίας περαιτέρω επιδείνωσης του λειτουργικού περιβάλλοντος και της επίπτωσής του στην αυτοδύναμη πιστωτική ισχύ των τραπεζών, δεύτερον, αλλαγών στη στήριξη θυγατρικών όσον αφορά τις τράπεζες υπό ξένο έλεγχο και, τρίτον, μίας εξασθένισης της δυνατότητας στήριξης των τραπεζών από το κράτος, μετά την απόφαση του οίκου Moody’s την 1η Ιουνίου να θέσει υπό παρακολούθηση για υποβάθμιση το αξιόχρεο Ba2 των τουρκικών κρατικών ομολόγων.

H Moody’s σημειώνει ότι το λειτουργικό περιβάλλον στην Τουρκία, ιδιαίτερα όσον αφορά τη χρηματοδότηση από την αγορά, έχει επιδεινωθεί από την τελευταία αξιολόγησή της για τις τουρκικές τράπεζες τον Μάρτιο του 2018. in.gr Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη