Trending

Ο Ιβάν Σαββίδης γίνεται πλουσιότερος κατά 1,6 δις δολάρια

Το «πράσινο φως» αναμένεται να ανάψει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ρωσίας στην εξαγοράς της μητρικής εταιρείας  Donskoy Tabak από τον όμιλο Japan Tobacco. 

Η σχετική συμφωνία ανακοινώθηκε  στα μέσα του περασμένου Μαρτίου με τον ιαπωνικό  όμιλο να εισέρχεται πιο δυναμικά στην  αγορά της Ρωσίας. 

Ο μεγάλος κερδισμένος ο ιδιοκτήτης Ιβάν Σαββίδης της Donskoy Tabak , ο οποίος με την ολοκλήρωση και τυπικά της εξαγοράς θα είναι  πλουσιότερος κατά 1,6 δισ. δολάρια καθώς αυτό είναι το τίμημα που θα καταβάλει η Japan Tobacco Inc. 

Από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ρωσίας  ανέλαβε να εξετάσει το φάκελο εξαγοράς και ποια είναι η νέα θέση της JT στην εγχώρια αγορά της Ρωσίας. 


Η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη κατείχε το 33%  της αγοράς και  το μερίδιο αγοράς της JT έφθανε στο 7%. 

Ο ιαπωνικός κρατικός όμιλος  μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς θα παρουσιάζει μερίδιο αγοράς στα επίπεδα του  40% που θα την οδηγήσει στην πρώτη θέση στην αγορά της Ρωσίας. 


Στο πακέτο πώλησης της Donskoy Tabak περιλαμβάνεται και η ΣΕΚΑΠ που θα περάσει στον όμιλο JT.

 Η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ  θα περάσει και τυπικά από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού για να διαπιστωθεί η νέα θέση της στην εγχώρια αγορά. 

Σύμφωνα με στέλεχος  της  εταιρείας JTI  Hellas δεν τίθεται ζήτημα δεσπόζουσας θέσης καθώς η εταιρεία κατέχει το 22,7% και  μαζί με τη ΣΕΚΑΠ δεν θα ξεπερνά το 25%. bankingnews.gr Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη