Trending

Οι πωλήσεις απογοητευτικές, ο Διευθυντής αποχωρεί

Έπειτα από μια δεκαετία στον τρίτο μεγαλύτερο τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας, DER Touristik, ο διευθυντής Rolf-Dieter Maltzahn αποχωρεί οικειοθελώς, σε μια συγκυρία που οι πωλήσεις πακέτων θεωρούνται απογοητευτικές για τον όμιλο.

Ο κ. Maltzahn, πρώην διευθυντής της TUI, εισήλθε στον όμιλο το 2008 ως επικεφαλής των ξενοδοχείων και στη συνέχεια ανέλαβε και τη διαχείριση των διακοπών μέσω αερομεταφορών έως και το 2010.

Το 2014, έγινε διευθυντής της DER Touristik Κολωνίας (ITS, Jahn Reisen, Travelix), η οποία το 2017 ενσωματώθηκε στην DER Touristik Φρανκφούρτης και έγινε ενιαία εταιρία, η DER Touristik Γερμανίας, με 6 brand.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της DER Touristik Κ. Ευρώπης, René Herzog, ο κ. Maltzahn αποτέλεσε εγγύηση σταθερότητας στον όμιλο για πολλά έτη.

Δεν θα αντικατασταθεί άμεσα και οι αρμοδιότητές τους θα περάσουν στην ομάδα μάνατζμεντ.

Οι επιδόσεις της DER Touristik στις πωλήσεις πακέτων διακοπών φέτος είναι απογοητευτικές για τον όμιλο. 

Τα brand ITS, Jahn και Travelix έχουν μονοψήφια ποσοστά μείωσης ενώ σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας σημειώνουν αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων και οι συνολικές πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2018 είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

Ο DER Touristik σύναψε συμβόλαια ξενοδοχείων με αυξημένο ρίσκο προκειμένου να μπορεί να δέχεται κρατήσεις αργότερα μέσα στη σεζόν, όμως η στρατηγική αυτή φαίνεται να μην αποδίδει, ακόμη κι αν οι παραδοσιακά ισχυροί προορισμοί ταξιδιωτικών πακέτων της DER, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία, επιστρέφουν φέτος δυναμικά. tornosnews.gr Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη