Trending

Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα: Στόχος η είσοδος στο Χρηματιστήριο

Κλίμα αισιοδοξίας  για την πορεία της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στην τακτική Γενική Συνέλευση στο συνεδριακό κέντρο της έδρας της στο Ηράκλειο. Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο πρωτεργάτης του εγχειρήματος ίδρυσης της τράπεζας, Γιάννης Λεμπιδάκης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Νίκος Μυρτάκης στην εισήγησή του εξέφρασε την άποψη ότι  η οικονομία της χώρας θα επανέλθει σταδιακά σε μια κανονικότητα από την οποία θα ωφεληθούν όλοι και τόνισε ότι “στόχος είναι να μπει η Τράπεζα στο Χρηματιστήριο”.

Ιδιαίτερα επεσήμανε ότι η ισχυρή αναπτυξιακή πορεία του Τουρισμού και της Μεταποιητικης Παραγωγής, αποτελούν παράγοντες σταθερότητας και ενίσχυσης της Κρητικής οικονομίας.


Αναφερόμενος στον τραπεζικό κλάδο τόνισε ότι η χαλάρωση των capital controls και η επιτυχημένη ολοκλήρωση των stress tests, δημιούργησαν κλίμα θετικών προσδοκιών για τη στήριξη των βιώσιμων ελληνικών επιχειρήσεων από τις τράπεζες. 

Αναφερόμενος στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, είπε ότι «είναι ένα πρόβλημα που η δραστική αντιμετώπισή του θα συμβάλλει τόσο στην εξυγίανση των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών, όσο και στην εξυγίανση της ίδιας της οικονομίας αφού θα επιτρέψει την απελευθέρωση πόρων γα τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων». Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη