Trending

Σημαντική άνοδος στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων

Πρωταρχικός φετινός στόχος είναι να σπάσει το φράγμα των 100.000 πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων, που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί.

Σε αυτή την αύξηση -εκτός των άλλων- πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η τάση των οδηγών να αλλάξουν αυτοκίνητο, καθώς διαθέτουν όχημα πολλών ετών.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο γηρασμένος στόλος των αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι λίγο πάνω από τα 15 χρόνια (15,4 έτη), όταν στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο μέσος όρος των αυτοκινήτων είναι περίπου στο μισό από αυτό της χώρας μας, ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίζεται και το γεγονός ότι άρχισε να ανοίγει δειλά- δειλά η “ στρόφιγγα” των τραπεζών για χρηματοδότηση αγοράς αυτοκινήτου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο ότι φέτος, μετά από πολλά χρόνια, οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τις 100.000 μονάδες. Η αύξηση του τουρισμού είναι ο σημαντικότερος λόγος της αύξησης, καθώς οι περισσότερες εταιρείες ενοικιάσεων αυξάνουν σημαντικά τον στόλο τους για να ανταποκριθούν στην αυξημένη τουριστική ζήτηση.

Παράλληλα, αυξάνεται το ποσοστό των ατόμων που αγοράζει αυτοκίνητο με μακροχρόνια μίσθωση, πληρώνοντας κάθε μήνα ένα τίμημα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αύξηση των πωλήσεων. «Φέτος είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το όριο των 100.000 μονάδων. Η αγορά πάει αρκετά καλά και αυτή η αύξηση θα συνεχιστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Nissan, Τάκης Θεοχαράκης. Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη