Trending

Αυτός θα είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας - όλο το παρασκήνιο

Τον Παύλο Μυλωνά πρότεινε για διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής τράπεζας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με 6 ψήφους υπέρ σε σύνολο 7 ψήφων. 

Ο Νίκος Καραμούζης ο εξωτερικός υποψήφιος για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου ανέφερε ότι αποσύρεται από την διαδικασία του διευθύνοντος συμβούλου. 

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε περί τις 16:05 που ξεκίνησε από τις 12:00 της Εκτελεστικής Επιτροπής και ακολούθησε το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να πάρει ξεκάθαρη θέση επί της διαδικασίας αξιολόγησης των κριτηρίων του διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική τράπεζα.

Η συνεδρίαση του ΤΧΣ διεξήχθηκε σε καλό κλίμα.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η εικόνα που επικρατούσε χθες ήταν πλήρως διαφοροποιημένη σε σχέση με την σημερινή εικόνα όπου υπήρξε πλήρης ανατροπή σκηνικού. 

Η ουσία πάντως είναι ότι το ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος αποφάσισε και η απόφαση του Ταμείου είναι ξεκάθαρα σεβαστή καθώς είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

Πάντως έχει μεγάλη αξία να τονιστεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ και επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής M. Czurda πρότεινε για διευθύνοντα σύμβουλο τον Ν. Καραμούζη παρά την σθεναρή άρνηση του Ξηρουχάκη ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος της ΤτΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Ενώ η εισήγηση ήταν Καραμούζης, την οποία αποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΤΧΣ και επικεφαλής του Γενικού Συμβουλίου Βερύκιος και επίσης επικρότησε η Φραγκάκη ως εκπρόσωπος του δημοσίου στο ΤΧΣ...η ΤτΕ πρόβαλλε σθεναρή αντίδραση. 


Ο έταιρος εκπρόσωπος της ΤτΕ στο Γενικό Συμβούλιο Σπηλιωτόπουλος - ο οποίος είχε πάρει ξεκάθαρη γραμμή από τον Στουρνάρα της ΤτΕ - τάχθηκε κατά του Ν. Καραμούζη. 

Να σημειωθεί ότι ο Σπηλιωτόπουλος είχε πάρει γραμμή από τον Στουρνάρα τον διοικητή της ΤτΕ και αυτό αποδεικνύεται από τις πληροφορίες που είχε το bankingnews ότι η ΤτΕ έχει προαποφασίσει ποιον θα επιλέξει για CEO πριν καν συνεδριάσουν τα όργανα και οι επιτροπές του Ταμείου. 

Η ΤτΕ εμφανίστηκε με ξεκάθαρη και απόλυτη θέση ότι δεν επιθυμεί Καραμούζη για διευθύνοντα σύμβουλο στην Εθνική τράπεζα. 

Υπό τον κίνδυνο να γενικευθεί μια κόντρα στο εσωτερικό του ΤΧΣ αποφάσισε ο πρόεδρος Βερύκιος να υπαναχωρήσει ώστε να μην φανεί ότι το Ταμείο είναι διαιρεμένο. 

Ο Παύλος Μυλωνάς εξελέγη με 6 ψήφους υπέρ στο ΤΧΣ ωστόσο ήταν ξεκάθαρη η παρέμβαση της ΤτΕ που τάχθηκε ξεκάθαρα κατά του Ν. Καραμούζη. Πηγή: Banking News.
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη