Trending

Εθνική Τράπεζα: έρχεται "τσουνάμι" διοικητικών αλλαγών

Μπορεί η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας υπό τους Μυλωνά CEO και Μιχαηλίδη Πρόεδρο μόλις από σήμερα θεωρητικά να αρχίζει να συντονίζεται αλλά στην πράξη ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας έχει ξεκινήσει. 

Στο πλαίσιο αυτό με βάση ορισμένες πηγές του Banking News θα συμβούν τα εξής 

1)Στην Γενική Συνέλευση στις 26 Ιουλίου θα αποχωρήσει η νορβηγίδα Marianne Okland μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής και επικεφαλής του Nomination Committee θα αποχωρήσει στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της Εθνικής τράπεζας. 

Η Okland έχει συνδέσει το όνομα της με αυστηρή πειθαρχία, με τις κόντρες της με τον πρώην CEO Λεωνίδα Φραγκιαδάκη και πολλά άλλα. 

2)Είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει ο αναπληρωτής CEO της Εθνικής Δημήτρης Δημόπουλος καθώς ολοκληρώνεται η θητεία του.

Να σημειωθεί ότι ο Δημόπουλος είχε αποχωρήσει πριν ένα χρόνο αλλά παρέμεινε στην τράπεζα ελλείψει αντικαταστάτη. 

3)Υπάρχουν ενδείξεις ότι αναπληρωτής CEO στην Εθνική τράπεζα θα γίνει ο Κατσικιώτης ο οποίος συμμετείχε στην διαδικασία για διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας. 

4)Οι αναφορές ότι η Λαμπροπούλου θα αναβαθμιστεί σε αναπληρώτρια CEO – εξέλιξη σίγουρα θετική – τελεί υπό ορισμένες αιρέσεις που δεν έχουμε κατανοήσει την ύπαρξη τους. 

5)Αναφέρεται και άλλος Γενικός Διευθυντής ότι θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο. 

6)Έχει προαποφασιστεί για την θέση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού να αναλάβει στέλεχος – γυναίκα – από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών.

7)Μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 λήγουν οι συμβάσεις ανάθεσης 6 Γενικών Διευθυντών και έως το τέλος του 2018 και ορισμένων βοηθών Γενικών Διευθυντών. 

8)Θα επιχειρηθεί διακριτικά ή μη από-φραγκιαδοποίηση της Εθνικής τράπεζας. 

Τα στελέχη που αναβαθμίστηκαν στην Εθνική από τον Φραγκιαδάκη μπορεί να αντικατασταθούν ή μετακινηθούν. Πηγή: Banking News Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη