Trending

Folli-Follie: παραπέμπονται όλα τα μέλη του ΔΣ για χειραγώγηση αγοράς

Για χειραγώγηση αγοράς κατηγορεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τη Διοίκηση της Folli Follie στη βάση του ν. 3340/2005. 

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε την Folli Follie να παρουσιάσει τις θέσεις της μέσω υπομνήματος έως την Παρασκευή 6 Ιουλίου.

Εάν δεν τεκμηριώσει τις θέσεις της και δεν προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο, η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα πρόστιμα και με τον εισαγγελέα.

Ουσιαστικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στηρίζει την κατηγορία για χειραγώγηση της αγοράς στην περίπτωση δ) της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του ν. 3340/2005 που αναφέρει πως συμπεριφορές που συνιστούν χειραγώγηση της αγοράς αποτελούν «η διάδοση ψευδών, ανακριβών ή παραπλανητικών πληροφοριών από μέλη του διοικητικού συμβουλίου εταιριών, μέσω των ετήσιων ή περιοδικών οικονομικών καταστάσεων, των ενημερωτικών δελτίων ή άλλων δημοσιευμάτων».


Εάν οι εξηγήσεις της Folli Follie δεν ικανοποιήσουν την Επιτροπή κεφαλαιαγοράς εκείνη θα επιβάλλει πρόστιμο ύψους από 10.000 μέχρι 2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, δεδομένου ότι η Folli Follie έχει έως σήμερα παρακωλύσει την παροχή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των στοιχείων που χρειαζόταν η Αρχή η Επιτροπή μπορεί να της επιβάλλει προσθετό πρόστιμο ύψους από 3.000 μέχρι 500.000 ευρώ.

Παράλληλα, στη βάση του ν. 4443/2016 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποχρεούται να υποβάλει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μηνυτήρια αναφορά, με την οποία θα ανακοινώνεται και η τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης από την Folli Follie.

Oι διαδικασίες αυτές είναι ανεξάρτητες από το αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο στην Folli Follie που έστειλε ήδη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με επίκληση το άρθρο 40 του ν. 2190/1920. Δεξί Εξτρέμ. Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη