Trending

Ο Θοδωρής Κυριακού ετοιμάζεται να αγοράσει τη Nova

Ο ισχυρός άνδρας του ANT1 Group, Θοδωρής Κυριακού ετοίμασε νέο μεγάλο deal: Να αποκτήσει τον έλεγχο της Forthnet, με στόχο τη Nova, την οποία όμως διεκδικεί επίσης η σύμπραξη Vodafone – WIND.

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων του βρίσκεται η Nova, μέσω της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει για λογαριασμό των δανειστριών τραπεζών η Nomura για το 33% της εταιρείας. 

Η πρόταση του Θοδωρή Κυριακού για επένδυση τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ στη Forthnet, με «κούρεμα» των δανείων κατά 70%, αυτήν τη στιγμή έχει προβάδισμα έναντι της πρότασης του σχήματος Vodafone – WIND, που προβλέπει τον διαμοιρασμό των περιουσιακών στοιχείων και των συνδρομητών σε τηλεπικοινωνίες και τηλεόραση της Nova. 

Φυσικά, υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα μεταξύ των τραπεζών που έχουν δανείσει τη Forthnet και δεν είναι εύκολη η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ τους. 

Η διαδικασία δεν είναι δημόσια, γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τις τράπεζες και δεν είναι δεσμευτική. 

Αν υπάρξει και τρίτος ενδιαφερόμενος και καταθέσει ελκυστική πρόταση, τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν. 

Με βάση τη σημερινή εικόνα, ο Θοδωρής Κυριακού έχει ένα σημαντικό προβάδισμα στη μάχη για το μέλλον της Nova. Πηγή: Τυπολογίες Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη