Trending

Τράπεζα Πειραιώς: πούλησε "κόκκινα" δάνεια 2,6 δισ Ευρώ

Σε δεσμευτική συμφωνία με την APS Investments S.a.r.l. («APS») για την πώληση και μεταβίβαση μη εξυπηρετούμενου χαρτοφυλακίου, το οποίο αποτελείται από μη εξασφαλισμένα καταναλωτικά δάνεια και οφειλές πιστωτικών καρτών συνολικής πιστωτικής απαίτησης 2,2 δισ Ευρώ η 385 εκατ € μεικτής λογιστικής αξίας κατέληξε η Τρ. Πειραιώς.

Η συμφωνία υπόκειται στους συνήθεις όρους, συμπεριλαμβανομένων εποπτικών και λοιπών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές στην Ελλάδα, καθώς και της συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το τίμημα της Συναλλαγής ανέρχεται σε 5% του 1,0 € δισ ανεξόφλητου κεφαλαίου του Χαρτοφυλακίου.

Η επίπτωση της Συναλλαγής στον εποπτικό δείκτη κεφαλαίων CET-1 της 31ης Μαρτίου 2018 αναμένεται να είναι θετική κατά 4 μονάδες βάσης, ενώ παράλληλα θα μειώσει κατά 30 μονάδες βάσης τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) της Τράπεζας.

Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα διατηρεί έλεγχο επί της εξυπηρέτησης του Χαρτοφυλακίου, ούτε θα διακρατήσει κινδύνους και οφέλη που συνδέονται με αυτό. Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη