Trending

Το Chivas Venture αναζητά τον Έλληνα κοινωνικό επιχειρηματία που θα διεκδικήσει μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης του $1 εκατ.

Το Chivas Venture, η διεθνής πρωτοβουλία αναζήτησης και στήριξης της επόμενης γενιάς start-ups που επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους, προσκαλεί για 3η χρονιά τους Έλληνες κοινωνικούς επιχειρηματίες να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Οκτωβρίου στην επίσημη ιστοσελίδα, για να διεκδικήσουν μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης $1 εκατ.

Το Chivas Venture αποτελεί μια παγκόσμια πλατφόρμα ανάδειξης καινοτομικών επιχειρήσεων που στοχεύουν στην επίλυση περιβαλλοντικών και κοινωνικών θεμάτων.  Από το 2014 – την πρώτη χρονιά του διαγωνισμού - έως και σήμερα το Chivas Venture έχει ενισχύσει κοινωνικές startups κι έχει αλλάξει τις ζωές περισσότερων από 1 εκατ. ανθρώπων σε 40 χώρες από τις 6 ηπείρους.

Όπως το Chivas συνδυάζει malt και grain whiskies για να δημιουργηθεί το πολυβραβευμένο blended scotch whisky, έτσι και το Chivas Venture ενθαρρύνει και υποστηρίζει επιχειρηματίες που συνδυάζουν την επιχειρηματική με την κοινωνική δράση, τιμώντας την κληρονομιά των αδερφών James και John Chivas, που επιδίωκαν να βελτιώνουν τις ζωές όσων ήταν γύρω τους καθώς αύξαναν ολοένα και περισσότερο την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τον 19ο αιώνα στη Σκωτία.

Ο Richard Black, Global Marketing Director του Chivas Regal αναφέρει: 
«Στo Chivas πιστεύουμε ότι η σωστή ανάμειξη πολλών πραγμάτων είναι πάντα προτιμότερη - τόσο στην καθημερινή ζωή, και τις επιχειρήσεις, όσο και στο scotch whisky - και οι 100 φιναλίστ που έχουμε υποστηρίξει μέχρι σήμερα το αποδεικνύουν με τον σωστό συνδυασμό επιχειρηματικότητας και κοινωνικής δράσης. Το Chivas Venture συνεχίζει να έχει παγκόσμιο αντίκτυπο κι είμαστε περήφανοι που επενδύουμε και φέτος $1 εκατ. για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και δράση κοινωνικών επιχειρήσεων – οι οποίες έχουν τόσο μεγάλη επίδραση σε όλο τον κόσμο».

Φέτος στο διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος υποψήφιοι από 19 χώρες και από τις 6 ηπείρους. Από κάθε χώρα θα αναδειχθεί ένας νικητής, που θα συμμετάσχει στο αποκλειστικό Accelerator πρόγραμμα, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί από το «The Conduit». Πρόκειται για έναν οργανισμό στο Λονδίνο που φιλοξενεί ανθρώπους με πάθος να φέρουν θετική αλλαγή στην κοινωνία και ο οποίος θα δώσει στους φιναλίστ την ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην παρουσίαση.

Μετά το Accelerator πρόγραμμα, ο διαμοιρασμός των πρώτων $100.000 δολαρίων της χρηματοδότησης θα τεθεί στην ψήφο του κοινού μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Το Chivas Venture 2019 θα κορυφωθεί στον Παγκόσμιο Τελικό, όπου οι φιναλίστ θα κληθούν να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους διεκδικώντας το υπόλοιπο της χρηματοδότησης του $1 εκατ.


Το 2018, η καινοτόμος εταιρία "Change Please" - η οποία στηρίζει τους αστέγους - εξασφάλισε τη μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση, η οποία ήταν $350.000. Με αυτό το ποσό, ο ιδρυτής της, Cemal Ezal έχει δημιουργήσει μια ακαδημία που θα ενισχύσει ενεργά την κοινότητα των αστέγων, εκπαιδεύοντας τους ως baristas.

Για να κάνετε την αίτησή σας για το Chivas Venture 2019 και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον παγκόσμιο διαγωνισμό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  Chivas Venture. #ChivasVenture
Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη