Trending

Ηλεκτρονική τήρηση φορολογικών βιβλίων υποχρεωτικά για όλους από το 2019

Την ηλεκτρονική τήρηση φορολογικών βιβλίων υποχρεωτικά για όλες τις επιχειρήσεις σε λίγους μήνες από σήμερα σχεδιάζει να επιβάλλει σταδιακά, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει ειδικό λογισμικό, με στόχο να καλύψει εντός του 2019, το σύνολο των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας.
Αυτό σημαίνει ότι από του χρόνου, οι λογιστές των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και τα λογιστήρια των μεγάλων επιχειρήσεων, θα συμπληρώνουν και θα υποβάλλουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, τα βασικά στοιχεία των τιμολογίων και των λοιπών φορολογικών στοιχείων (ποσό συναλλαγής, ημερομηνία κλπ.) τη στιγμή της έκδοσής τους.
Με τον τρόπο αυτόν τα φορολογικά βιβλία των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών θα είναι κάθε στιγμή ‘‘ανοικτά’’, στη διάθεση της Φορολογικής Διοίκησης η οποία θα έχει διαρκή και μόνιμη πρόσβαση σ’ αυτά, παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο την τήρησή τους. Banks.com.gr Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη