Trending

Η Μοτοδυναμική απέκτησε το 80,5% της Lion Rental του ομίλου Θεοχαράκη

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας: «H Μοτοδυναμική συμμετείχε σήμερα σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΛΑΪΟΝ ΡΕΝΤΑΛ Α.Ε. με 15 εκ. ευρώ αποκτώντας το 80,5% της εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο 19,5% παραμένει στους παλαιούς μετόχους.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, οι πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν στη μείωση των οφειλόμενων δανείων (μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων) της Λάϊον Ρένταλ σε 18 εκ. ευρώ, την αναχρηματοδότηση τους για 10 χρόνια, αλλά και στη χορήγηση επιπλέον χρηματοδότησης ύψους έως 10 εκ. ευρώ, επίσης για 10 χρόνια.
Η Λάϊον Ρένταλ δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινήτων, είναι ο δικαιοδόχος (αποκλειστικός franchisee) της Sixt GmbH στην Ελλάδα, έχοντας παρουσία σε 70 τοποθεσίες σε όλη την χώρα και ο κύκλος εργασιών της για το 2017 ανήλθε σε 30 εκ. ευρώ.


Πρόσφατα η Μοτοδυναμική συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 19 Δεκεμβρίου 2018, με θέμα την αύξηση κεφαλαίου με σκοπό τη χρηματοδότηση σημαντικού μέρους της εν λόγω επένδυσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Σωτήρης Χατζίκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μια κομβικής σημασίας συναλλαγή για τη Μοτοδυναμική. Πραγματοποιούμε ένα μεγάλο επενδυτικό βήμα σ’ έναν αναπτυσσόμενο κλάδο.Ας συνδεθούμε στο LinkedIn για να διαβάζετε πρώτοι τα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη